Absolute, Essentie

Waarom ben je nog verward over Zelfrealisatie?

Twijfelloosheid ontstaat in het heldere onderscheid van de drie percepties

De verwarring over je zelfrealisatie ontstaat, omdat je de ervaringen en daar uit voort vloeiende concepten van de verschillende percepties door elkaar haalt. Er zijn zoals ik het zie drie verschillende lagen tegelijkertijd aanwezig. Door de hechting aan de voorkeur op te geven voor elke laag ontstaat er vrijheid en werkelijk inzicht.

Ik ga de drie percepties eenvoudig beschrijven.

1.Lichaam, denken en voelen
Dit is de laag van genot nastreven en pijn vermijden. Dit mechanisme bestaat uit de drang om te overleven. Hier zit lijden, relaties, psychologie, succes en alle andere duale percepties in. Dit is de wereld van verhalen, drama en persoon. Dit is niet beter of slechter dan de andere lagen.

2.Essentie
Deze laag is non duaal en er is geen enkel probleem. Het idee of gevoel van persoon zijn is hier opgelost en er is ruimte en sereniteit. Het is een directe ervaring van essentie.

3.Absolute
De twee vorige lagen spelen zich af in iets wat je het Absolute zou kunnen noemen. Dit is het werkelijke inzicht in wat je bent. Het is een intuïtief en helder kennen van jezelf als iets wat voorbij bewustzijn, essentie en lichaam, denken en voelen is. Deze identiteit voelt aan als onverwoestbaar en schijnt voortdurend door in elke ervaring (wanneer deze is gerealiseerd). Het staat los van essentie en lichaam.

Wanneer je deze drie percepties of lagen in jezelf of als jezelf kunt vinden en onderscheiden wordt je totaal flexibel. De aandacht kan zich naar elke laag bewegen in fracties van secondes. De verwarring ontstaat met name wanneer het Absolute zich identificeert met het lichaam, denken en voelen of als er een hechten is aan de voorkeur van essentie vanuit de persoon. De persoon die het lijden afkeurt en alleen in de bliss van essentie wil zijn.

Hechting aan een voorkeur brengt verwarring

Laat elke hechting aan de voorkeur van een van deze lagen los en je bent volledig vrij. Er kunnen wel voorkeuren zijn, maar de hechting er aan geeft een probleem. Ik kan ook zeggen laat de voorkeuren telkens weer los en zeg JA tegen de ervaring zoals die nu is. Dat is gemakkelijk wanneer je het onderscheid kunt maken in de percepties en weet hoe je er kan komen. Dit kan, omdat je ze alledrie bent.

Tijdens het Focussen leer ik je hoe door deze drie lagen heen te bewegen. Deze flexibele persoon noem ik Persoon van Zijn.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like