Wat is een spiritueel leraar?

Vragen om hulp is onderdeel van de weg

Ik ben deze website ooit begonnen uit dankbaarheid voor mijn leraren en om de begrippen spiritueel leraar en Zelfrealisatie toegankelijk te maken. Zelfrealisatie heb ik op andere pagina’s beschreven. Ik gebruik deze pagina om het begrip spiritueel leraar toe te lichten vanuit mijn visie.

De leraar past zich aan de leerling aan en niet andersom

1.Een spiritueel leraar is iemand die verwijst naar wat jij bent (DAT). Jij bent het DAT (Absolute) voorbij bewustzijn en in DAT speelt de unieke vorm van lichaam, denken en voelen zich af. Hij of zij verwijst door te vertellen over zijn of haar directe ervaring. Hij of zij is er voor jou. In een spiritueel leraar speelt zich het guru principe af, dat is onpersoonlijk. Het guru principe is de echte leraar.

Een spiritueel leraar bouwt een podium voor zelfonderzoek en geluk

2.Een spiritueel leraar is ook iets in jou wat op een fijnzinnige manier onderscheid maakt in wat jij bent en wat jij niet bent. Dit zou je de innerlijke leraar of het innerlijke guru principe kunnen noemen.

3.Een spiritueel leraar is en komt voort uit DAT.

De structuur van leraar en leerling is er een van afhankelijkheid. Mensen willen leiding, totdat ze innerlijke leiding ervaren. De echte leraar is leeg. In zijn of haar aanwezigheid is er geen enkele houvast, hierdoor kom je bij jezelf. Leeg is niets geven om aandacht, verering, geld, bekendheid, macht, sex, leraarschap en al die dingen. Leeg is gevuld zijn met tevredenheid. Een simpel leven leiden.

Geef jezelf over aan het guru principe, niet de leraar. Mijn ervaring is dat het goed werkt om de diverse boodschappen van leraren goed te bestuderen en lichamelijk in het dagelijkse leven te oefenen. Hoe zit de geest in elkaar? Wat is essentie? Wat is ik ben? en Wat is Zelfrealisatie? Wat betekent het om te leven vanuit ik ben, essentie?

De aanbidding van de leraar houdt je weg van zelfrealisatie

Nadat je alle leraren hebt ontmoet, alle meditaties hebt beoefend en alle boeken hebt begrepen kom je bij ‘mij’. Dan is je zoektocht klaar en leef je vanuit de kracht van aanwezigheid.

De grootste valkuil van een leraar is dat hij gelooft dat hij een leraar is