Spiritueel leraar

Vragen om hulp is onderdeel van de weg

Ik ben deze website ooit begonnen uit dankbaarheid voor mijn leraren en om de begrippen spiritueel leraar en Zelfrealisatie toegankelijk te maken. Zelfrealisatie heb ik op andere pagina’s beschreven. Ik gebruik deze pagina om het begrip spiritueel leraar toe te lichten vanuit mijn visie.

1.Een spiritueel leraar is iemand die verwijst naar wat jij bent (DAT). Jij bent het DAT (Absolute) voorbij bewustzijn en DAT krijgt een unieke vorm door het lichaam, denken en voelen heen. Hij of zij verwijst door te vertellen over zijn of haar directe ervaring. Hij of zij is er voor jou.

Een spiritueel leraar bouwt een podium voor zelfonderzoek en geluk.

2.Een spiritueel leraar is ook iets in jou wat op een fijnzinnige manier onderscheid maakt in wat jij bent en wat jij niet bent. Het is het guru principe wat niet gebonden is aan een persoon.

3.Een spiritueel leraar is en komt voort uit DAT.

Geef jezelf over aan het guru principe, niet de leraar. Mijn ervaring is dat het goed werkt om de diverse boodschappen van leraren goed te bestuderen en lichamelijk in het dagelijkse leven te oefenen. Hoe zit de geest in elkaar? Wat is essentie? Wat is ik ben? en Wat is Zelfrealisatie? Wat betekent het om te leven vanuit ik ben, essentie?

De aanbidding van de leraar houd je weg van zelfrealisatie

De structuur van leraar en leerling is er een van afhankelijkheid. Mensen willen leiding, totdat ze innerlijke leiding ervaren. De echte leraar is leeg. In zijn of haar aanwezigheid is er geen enkele houvast, hierdoor kom je bij jezelf.

Leeg is niets geven om de aan of afwezigheid van heiligheid, aandacht, verering, geld, bekendheid, macht, sex en al die dingen. Leeg is gevuld zijn met tevredenheid.  Een simpel leven leiden.

De grootste valkuil van een leraar is dat hij gelooft dat hij een leraar is

Lees ook het artikel over de leraar en leerling verhouding.

Nadat je alle leraren hebt ontmoet, alle meditaties hebt beoefend en alle boeken hebt begrepen kom je bij ‘mij’. Dan is je zoektocht klaar en leef je vanuit de kracht van aanwezigheid.