fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

meditatie3Is het je wel eens opgevallen dat je de hele dag aan het lijden bent? Allerlei ongemakkelijke gevoelens en sensaties in het lichaam. Van pijntjes tot gevoelens van leegte, gekwetstheid, onrust en verlangen.

Het lichaam reageert met een weerstand (fight, flight, freeze reacties) op deze pijn. Het denken probeert mee te helpen en projecteert een beter moment in de toekomst wat vervolgens een verlangen wordt. Dit gebeurt de hele dag, voortdurend.

Verlangen zelf is ook een staat van lijden. Het is een energie opbouw in het lichaam wat ontladen moet worden. Zolang het niet ontladen wordt is het een onprettige sensatie (pijn). Zo ontstaat er een vreemde cirkel; verlangen als reactie op pijn en vervolgens is verlangen zelf ook pijn en er ontstaat weer een verlangen. Zo is de dag een gejaagdheid van het ene verlangen naar het andere. Hoe kom je uit deze situatie?

Door te zijn met wat is en niets te veranderen. Dat is een lichamelijke en vriendelijke houding naar elke sensatie. Wanneer je elke sensatie in je lichaam voelt en er laat zijn, laat je de wereld en anderen zijn. In deze stilstand wordt duidelijk ‘wat jij bent’. Dit is het begin van vrede.

Het lijden gaat door….en wordt nu gezien voor wat het is….

Share This
Stel hier je vraag