fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Alle therapeutische en spirituele instructies zijn terug te vinden in het protocol van compassievolle inquiry. Het protocol kan dienen om je innerlijke leraar te ontdekken. Het aanvaard en onderzoekt de structuren van de persoon, de relatie van het lichaam met het universum en de kennendheid die je bent. Door telkens weer het hele proces in de directe ervaring te doorlopen wordt je bewustzijn meerdimensionaal. Het is een proces, omdat het zich in tijd laat zien, maar het is in principe allemaal in een moment.

Ieder mens is gemaakt van diepe wijsheid, oneindige liefde en krachtige wil. De mens is een materialisatie van het universum. Door subtiel in het moment te ervaren komen al deze perspectieven in het bewustzijn. De informatie wordt kenbaar door kleuren, beelden, emoties en gedachtes. Voor sommigen is het nodig om emoties en chakras te balanseren en/of verantwoordelijkheid in de wereld te nemen. Voor anderen is het de tijd om zichzelf te realiseren als het absolute. Dit gaat allemaal vanzelf en het protocol laat dit stap voor stap zien. Het protocol is neutraal en helpt je steeds weer de juiste afstand te vinden om te ervaren wat nu nodig is.

Duizenden boeken, podcasts en youtube filmpjes kunnen de kern steeds weer missen, omdat ze je vaak niet stapsgewijs laten ervaren hoe ervaren werkt

Spiritualiteit is voor mij wetenschap, het is herhaalbaar en direct te ervaren. Directe ervaringen worden vaak omgezet in verwijzingen naar ideaalbeelden. Daar gaat het mis. De mens is net als het universum bipolair, wit en zwart, slecht en goed, schaduw en licht. Wanneer de hechting aan een voorkeur loslaat is er wat er is. 

Het lichaam is ruimte met de capaciteit om te kennen. Het denken maakt een verhaal van de ervaring en dat is dan een beperkte weergave van de werkelijkheid. Ervaren is iets wonderbaarlijks en met geen woord te beschrijven. In het protocol kun je ook ervaren hoe gedachtes veranderen van focus. Eerst gaat het over het leven als persoon in de wereld en aan het einde gaan de gedachtes meer over zijn als ruimte, liefde, kracht en andere essenties. In de subtiele essentie staat, die er altijd is, is er de openheid voor subtiuelere vormen van intelligentie uit het universum. 

Mens zijn is spelen met perspectieven en ervaren

Het universum heeft als doel zichzelf eindeloos ervaren. De mens is een afspiegeling van het universum en heeft hetzelfde doel. Het spectrum gaat van de enkelvoudige kennendheid naar alles wat er in dualiteit te ervaren is (expressie geven, experimenteren, integreren en transformeren) naar de leegte in alles. In het belichamen van alle perspectieven wordt het persoonlijke perspectief lichter met minder dramatische lading. Het spel van de dualiteit (het dagelijkse leven) gaat onverminderd door en ontwikkelt zich. Waarheen en waarom is niet duidelijk. Het is een steeds weer openstellen voor het nieuwe. Verlichting is slechts een punt in geheel. Wel een belangrijk, harmoniserend punt, maar niet het einddoel. 

Share This
Stel hier je vraag