fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Alles in mijn leven draait om het me willen voortplanten. Meer en meer nageslacht in een zo kort mogelijke tijd van zoveel mogelijk verschillende partners. Herken jij jezelf hier ook in?

Nou toen ik dit voor het eerst hoorde (zie De Spermaoolog van Robin Bakker), kwam ik in verzet. “Ik heb genoeg kinderen, inderdaad van verschillende partners, maar dat was nooit een vooropgezet plan van mij, dus nee die stelling klopt niet”, riep ik geirriteerd. Maar nadat de eerste shock weggetrokken was en ik me meer en meer ging verdiepen in  de lichamelijke impulsen voelbaar in mijn eigen lichaam en ziender ogen ook in de lichamen van anderen, kwam ik tot een schrikbarende maar ook geruststellende conclusie; kennelijk is het biologisch nou eenmaal zo. Ik kan er niks aan doen.

Een paar dagen geleden echter zakte het besef een stuk dieper in. Het gebeurde ’s nachts terwijl ik aan het dromen was. In mijn droom had ik het over de stelling uit de Spermaoorlog en terwijl ik het daar over had, hoorde ik er wat bij. ‘De mensheid is gemaakt om ons als slaaf te dienen, sprak een entiteit die je zou kunnen labelen als een alien. En omdat wij de mensheid dus nodig hebben in ons experiment, is het belangrijk dat mensen zich steeds blijven voortplanten. Wij hebben de mensheid zo geprogrammeerd dat ze een enorme seksuele drift hebben en zich daar altijd door laten leiden. Dit gebeurt in feite onbewust want het is een programma dat afgedraaid wordt. Dat is onderdeel van ons plan. De mensheid is als je het anders wil formuleren; een tot leven gewekte verzameling robots. En dus dat ‘het zich willen voortplanten’ gebeurt ten koste van alles’.

Later op de dag, kwam de tekst van die entiteit plots weer in mij op. Ik voelde erin en dacht erover na en gedurende die bewuste dag kon ik aan mezelf en iedereen die ik tegenkwam zien dat dit klopt. Weer was er iets van een shock en irritatie om te zien dat het heel primair is. Feitelijk kan ik zo vele onopvalende en volledig geaccepteerde handelingen herleiden tot een verpakte paringsdans. Denk aan het dragen van minirokjes, het gaan naar de sportschool om spieren te kweken, het volgen van een dieet om af te vallen, het lakken van de nageltjes, het dragen van opvallende niks verhullende badkleding, maar ook de flirterige grapjes met collega’s en de glimlach naar de buurman. Al deze impulsen zijn gelinkt aan de voortplantingsdrift in de mens.

Mijn zus introduceerde ooit een geweldige doordenker. ‘Hoe zou de wereld eruit zien als sex hebben net zo zou voelen als een bevalling en een bevalling zou voelen als het hebben van sex?’

In de verschillende religies zie ik dat het seksuele vaak bedwongen dient te worden. Bekende voorbeelden zijn het als maagd het huwelijk in, monniken in kloosters die celibaat leven, het taboe op seks en/of de (vrije) sex van homoseksuele mannen. Het is dan vaak een gevecht om zogezegd de ballon onderwater te houden. Niet te winnen.

Wat ik voor mezelf ontdekt heb, is dat de druk er vanaf gaat wanneer ik het in mezelf accepteer. Ik accepteer (de ene dag gaat dat simpeler dan de andere dag) dat ik deze driften voel, dat ik mijn paringsdansjes doe. En dat ik vaker en vaker de helderheid van geest heb om te kiezen. Om bewust ergens in te stappen/ naar te handelen of er alleen naar te kijken met bewustzijn. En die acceptatie geeft heel veel ruimte en lucht. Die acceptatie maakt ook dat ik er vaak om kan lachen als ik mezelf weer bezig zie voor de spiegel met het aan doen van de juiste kleding.

De vragen die mij helpen zijn: herken ik dat er een programma afdraait in dit lichaam, denken en voelen? Zie ik de keuzes die ‘ik’ daarin kan maken? Laat ik me leiden door de golven en de wind of sta ik aan het roer en bedien ik de zijlen? Neem ik  mijn verantwoordelijkheid, anders gezegd; wat zijn de woorden bij mijn keuzes?

En door daar mee bezig te zijn, maakt het in feite ook niet meer uit hoe het nu allemaal werkelijk in elkaar steekt. Een experiment van aliens of een biologische imprint? Ik zal me mogen verhouden tot dit lichaam, denken en voelen en daarin meer en meer vrijheid voelen.

Op naar de volgende zwoele zomerdag

Ahee!

Yashodara 

Share This
Stel hier je vraag