fbpx

Angst en verwarring.

Afgelopen weken vindt er weer bewust een nieuwe integratie plaats van alles wat ik ben. Een dergelijke periode begint bij mij meestal met gevoelens van depressie en waardeloosheid. Soms gepaard met angst (aanvallen). Ik weet dan dat er weer een nieuw perspectief in aantocht is. In het zijn met de onprettige sensaties van verwarring en somberheid ontstaat op een gegeven moment weer helderheid en waarde.

Wat is Zelfrealsiatie voor mij?

De eerste stap van Zelfrealisatie is het realiseren dat ik het Absolute ben. Dit gaat bij mij via (het lijden van) de persoon (lichaam, denken en voelen). Dan kom ik elke seconde terug op aarde als persoon en neem ik verantwoordelijkheid via de essentie van innerlijke leiding. Wanneer ik naar deze leiding kijk dan gaat het bij mij over een samenleving creeeren die vanuit liefde, begrip en verantwoordelijkheid beweegt.

Ik zie deze visie in alle aspecten van mijn dagelijkse leven terugkomen; opvoeding, liefdes relatie, OpenUP festival, werk met dak en thuislozen en mijn spirituele groepen. Ik ervaar het nemen van deze verantwoordelijkheid niet als een keuze of als mijn verdienste. Ik ervaar het als geleid worden en niet anders kunnen.

Inspiratiebronnen van dit moment

Circling Europe geeft mij op dit moment goede input, omdat zij werken met surrendered leadership. Het bewegen vanuit je diepste innerlijke impuls zonder dat er een leider is. Leven en de groep is de leiding. Oude patronen en trauma’s lossen op in het volgen van je natuur. De structuur en pijlers die zij hebben gedefinieerd vind ik geniaal praktisch.

Mijn aantrekkingskracht naar verhalenvertellers zoals Jordan Peterson en Joseph Campbell ligt in het feit dat zij de archetypischische leiding van de mens in het dagelijkse leven levendig maken.

Zelfrealisatie is eenvoudig en complex. Ik ervaar mezelf als Niets, als Alles en tegelijk als een waardevol persoonlijk leven. Ken Wilber is een goede vertaler van hoe alle percepties samenkomen.

Concepten verwijzen naar waarheid. Voor mij werkt het goed om concepten aangereikt te krijgen die het leven beschrijven. Oude perspectieven worden daardoor doorzien en overstegen. Het begrip van dingen brengt mij vrijheid om er bewust mee te werken.

Wat is waardevol en Authentieke spiritualiteit?

Voor iedereen heeft de waarde volheid van leven een andere invulling. Vragen als; wat is jouw innerlijke roep naar avontuur of verandering? kunnen helpen om die waarde te ontdekken. Tegelijk is er de onveranderlijke stilte die niets nodig heeft en waardevol is om niets.

Authentieke spiritualiteit is het leven in die twee percepties tegelijkertijd. Vandaar dat ik een combinatie aanbied van satsang, meditatie, therapie, coaching en  filosofie. Alles en iedereen bevat een deel van de waarheid of puzzel. Door in de overgave in het moment naar elkaar te gaan ontstaat uit de chaos en verwarring steeds weer helderheid, magie en briljantie.

Laat je meenemen door je innerlijke impuls en koms eens meedoen. 

Share This