fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Enneagram

Het enneagram is een plattegrond van de geest. Het helpt je om persoonlijke structuren te herkennen en er vrijer van te worden. Deze ruimte helpt om jezelf te realiseren. Boeken over enneagram van Sandra Maitri en A.H. Almaas. Het moeilijkst is om je type te vinden; 1. Engelse uitgebreide ennneagram test of 2. Simpele Nederlandse test.

Ego

Het ego zie ik als het proces van informatieverwerking. Wanneer je het ego (van jezelf) wil begrijpen kan ik je aanraden om het enneagrammodel te bestuderen. Een van de betere (spirituele) interpretaties die ik ken is van Sandra Maitri. Het heeft mij onder andere een duidelijke innerlijke richting gegeven hoe te ont-wikkelen. Ik heb type zeven en die ont-vouwt zich qua innerlijke gevoelsbeleving van onmatigheid naar soberheid. Door dit te weten heb/had ik een focus op het proces in mijzelf wat al mijn waarnemingsgstructuren en handelen kleuren.

1.De eerste periode staat in het teken van het uitvinden welk type je bent en vervolgens het bestuderen van de basisprincipes. Boek; De spirituele dimensie van het enneagram van Sandra Maitri.

2.Wanneer je bekend bent geraakt met het gedachtegoed kun je bezig gaan met het innerlijke proces om van je passie naar je deugd te ontwikkelen. In de deugd ligt de vrijheid van de persoonlijkheid. Boek; Van passie naar deugd van Sandra Maitri.

3.Wanneer dit proces in gang is gezet kun je de negen percepties van de waarheid bestuderen die bij de deugden horen om de totale vrijheid te herkennen die er elk moment al is.  Boek; Negen facetten van eenheid van AH Almaas.

Share This
Stel hier je vraag