fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Ferry Maidman

Samen doordringen in liefde

Geniet van de eenvoud van aanwezigheid

Een schets van mijn persoonlijke leven

Ik ben Ferry Maidman, zoon van Jan Maidman en Paulien Vermeulen. Ik ben vader van Maksiem en Luna Maidman, vriend van Yashodra Landvreugd.

Ik ben  bij mijn oma opgegroeid en zag ik mijn ouders nauwelijks. Ik heb aan de ene kant een groot gemis ervaren van mijn ouders en tegelijk de wijze en vreugdevolle relatie met mijn oma. Dit geeft een soort evenwichtige basis. Mijn oma gaf ook opvang aan dakloze jongeren via de gemeente. Mijn jeugd bracht ik voornamelijk door in de bossen en met sporten. Mijn lichaam is altijd mijn grootste vriend geweest. Ik ontwikkelde mij als een introverte jongen.

Mijn jeugd bestond uit zorgeloosheid en spelen. Dit is nog steeds de voornaamste innerlijke gevoelsstemming. Zonder duidelijke ambitie of hang naar succes ontstaat er vanuit een comfortabel gevoel van onzekerheid, nieuwsgierigheid en onschuld steeds weer richting in mijn leven.

Tijdens mijn tienerjaren raakte ik geïnteresseerd in psychologie. Deze interesse had zijn oorsprong in een sterk gevoel dat er iets miste in de kern van mijn leven. In mijn twintigerjaren heb ik de hogere landbouwschool in Deventer gedaan. Na de landbouwschool heb ik filosofie in Nijmegen gestudeerd en  vervangende dienst gedaan bij de Wereldwinkels. Mijn vader is in die periode overleden aan kanker en ik ben gaan reizen.

Het gevoel van gemis sluimert op de achtergrond voort en houdt een zoeken naar iets in stand

Ik ben dan in de dertig en heb nog steeds niet helder wat ik zoek. Ik krijg mijn eerste dochter (Maksiem Maidman) en kom in contact met Focusing van Eugene Gendlin, het werk van AH Almaas en allerlei bio energetisch lichaamswerk. Een belangrijk element in mijn zoektocht was het opzoeken en ondergaan van fysieke en geestelijke uitdagingen; zweethut, ijswater, naturequest, aum meditatie, dynamic meditatie en medicinale planten. 

Door te begrijpen hoe stress en lijden lichamelijk werken en hoe ik dat kan transformeren heeft mijn volledige aandacht. Inmiddels weet ik dat alle antwoorden op het gebied van geluk, lijden, zingeving en verlichting via het lichaam zijn te vinden. Hoe meer ik het lichaam voel hoe meer vertrouwen er is

Ik ben rond mijn vijfendertigste omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige en ben gaan werken met dak en thuisloze mensen. Dit doe tot de dag van vandaag. Bij deze doelgroep heb ik me altijd thuis gevoeld door de rauwe echtheid en de eenvoud van hun levensstijl.

Ergens in deze periode ontmoet ik mijn eerste spiritueel leraar Isaac Shapiro. Hij kwam eens per jaar een paar weken naar Nederland. Een paar maanden later werd ik gewezen op Prajnaparamita waar ik elke week heen kon. Deze leraren betekende een ommekeer in mijn zoektocht, omdat ze mij de oorsprong van mijn gevoel van gemis konden verklaren en daarmee ook de oplossing; Zelfrealisatie of Ontwaking. Dit is vanaf die tijd de rode draad in mijn leven geworden. Ik ben ongeveer vier jaar intensief bij hen geweest.

Twijfeloze Zelfrealisatie gebeurde rond mijn veertigste levensjaar. Het boek I am That speelde daar een belangrijke rol in. Het diepe gemis en daarmee het zoeken stopte. Mijn dagelijkse leven was precies hetzelfde. Het grote verschil was dat de dramatische lading verdween. Er is geen vasthoudende identificatie meer met alles wat ik ervaar. Ik ben groepen gaan geven en heb drie vormen ontwikkeld waarmee ik mijn kennis overbreng. In deze periode krijg ik mijn tweede dochter (Luna Jade Maidman). Ik ontdekte mediamieke en helende eigenschappen bij mezelf. In deze periode heb ik helaas ook een abortus meegemaakt.

Mijn spiritueel leraren zijn; Prajnaparamita, Isaac Shapiro, Nisargadatta, AH Almaas, Eugene Gendlin en Ken Wilber.

Inmiddels ben ik in de vijftig, heb ik een relatie met Yashodara Landvreugd en heb ik mijn kennis en ervaring op gebied van bewustwording ook vertaald naar een product voor de hulpverlening; herstelgericht luisteren. Hiermee breng ik de kracht van aanwezigheid en contact in het werkende leven. 

Ik ben ook veertien jaar betrokken als bestuurslid en organisator bij het OpenUp festival. Jaarlijks kwamen we tien dagen bijelkaar met ongeveer zevenhonderd mensen. Mijn betrokkenheid ontstond na een visioen waarin ik een dienende rol zag in het verspreiden van de kennis van spiritualiteit in Nederland. Dit transformatieve festival heeft jaarlijks honderden bezoekers die een week samen zijn met cocreatie, workshops, muziek en feest. Het festival is alcohol en drugsvrij. OpenUP is in zekere zin mijn leraar. Ik heb er onder andere verantwoordelijkheid voor grote groepen mensen leren dragen, ervaren wat ondernemerschap betekent en hoe een gemeenschap zonder vaste leiding besluiten kan nemen en door kan groeien.

In 2022 ga ik in een woongemeenschap op Ibiza wonen met een soortgelijke visie. Alcohol, drugsvrij en vegetarisch etend het leven vieren in de natuur met dj’s, live muziek en workshops.

Het leven is echt!

Ik zie een community voor me die bekend is met ontwaking en groei. Iedereen neemt zijn of haar (maximale) verantwoordelijkheid voor iets wat hij of zij belangrijk vindt. Dit is de basis voor een sterk samenzijn. We werken met intenties, beloftes. omgaan met fouten en vergeving. Er is ruimte en steun voor eigenheid en lijden. Samen onderzoeken we wat werkt en niet werkt. 

Heb je een vraag of wil je aanmelden?

9 + 9 =

NO copyright
Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden
Kleine groepen met persoonlijke aandacht
Betaalbaar voor iedereen

Ferry Maidman & Yashodara Landvreugd met Liefde & Plezier

Share This
Stel hier je vraag