fbpx

Fundamenteel Welzijn komt voort uit het onthechten van het verhalende zelf en het ervaren van non duale essentie. Dit gebeurt door beoefening van een meditatie die bij jou werkt. Een belangrijk onderdeel om Fundamenteel Welzijn in je leven te krijgen is het uitzoeken welke meditatie vorm bij jou past. 

Verhalen blijven komen wanneer er een idee is dat er iets nog niet af is in je leven

Fundamenteel welzijn is een voortdurend (op de achtergrond) ervaren van een tijdloze en probleemloze toestand. Het voelt aan als ruim en sereen. Dit kan verschillen van een subtiel achtergrond gevoel van tevredenheid tot een intens gevoel van vreugde en levendigheid. Deze fundamentele vorm van welzijn komt voort uit het oefenen met het verblijven in non duale essenties zoals stilte, leegte, liefde, kracht en aanwezigheid. Deze non duale essenties zijn er altijd in elke ervaring, alleen wordt er snel overheen gekeken door de identificatie met het verhalende zelf. Doormiddel van meditatie en mindfulness doorbreek je dit verhalende zelf en word je jezelf bewust van de non duale essenties.

 

Je gedachtes hoeven niet weg om Fundamenteel Welzijn te ervaren.

 

Het gevoel van een fundamenteel welzijn heeft invloed op allerlei lichamelijke en mentale processen processen. Door de aandacht te trainen om in het moment ruimte, leegte, aanwezigheid of een andere essentie te ervaren stopt het verhalende zelf (grotendeels) met reageren, herinneren en toekomstbeelden maken. De stilte neemt steeds meer ruimte in, waardoor het fundamentele welzijn steeds groter wordt.

 

Share This