fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Iedereen snakt naar eerlijkheid, echtheid en contact

In de AuthenticiteitCirkel worden reacties op jouw aanwezigheid gegeven. Dit kunnen negatieve en positieve zijn. In het samen zijn van mensen worden veel dingen niet uitgesproken. Zo kun je weten dat jouw dochter van je houdt, maar wanneer ze het daadwerkelijk zegt is de impact veel groter. Dat is wat er in deze bijeenkomsten gebeurt. Je krijg feedback op jouw aanwezigheid in de groep. De peilers zorgen voor veiligheid.

Van de week werd ik verrast door een surprise verjaardagsfeestje waarbij in het middelpunt werd van een vorm die verjaardagscirkel heet. Mensen zijn dan met hun aandacht bij de jarige en die krijgt allemaal kadootjes. Dit kan alle kanten op gaan. In dit geval werd ik gespaard en kreeg ik allerlei mooie belevingen van anderen over mij. Wat me zo raakte is dat ik wist dat ik langdurige zorgzame relaties had met al deze mensen, maar toen zij het uitspraken was het echt. Dat ontvangen viel me niet mee. Het bracht een patroon van het niet waard zijn┬ánaar voren, terwijl ik tegelijkertijd de echtheid en waarde ervaarde van wat er gedeeld werd. Ik wens dat iedereen zo’n positieve ervaring krijgt voordat de begrafenis er is. Want dan is het eigenlijk al te laat.

Het onderzoek en het proces in de AutenticiteitCirkels is dat maskers langzaam worden neergelegd en er vanuit ontspanning en eerlijkheid gesproken wordt. Zo worden alle afweermechanismen zichtbaar en ontstaat er meer en meer openheid en transparantie.

Eerlijkheid ontspant

In de vaste dinsdag groep zijn we door allerlei processen gegaan. Er komt nu steeds meer authentieke zelfrealisatie aan het licht. De onpersoonlijke realisatie van jezelf als bewustzijn is net zo levendig en tijdelijk als de persoonlijke patronen die uitgespeeld worden. Het is een heerlijke ervaring wanneer alles er mag zijn en gesteund wordt door de groep. Het idee dat je alles zelf moet doen en dat de liefde in je zit is gedeeltelijk waar. Jezelf beperken met dit idee werkt niet. We zijn samen en we verlangen allemaal naar een langdurige zorgzame relatie. Of je nu een verlichte leraar bent of een dakloze zwerver.

Het lichaam omgevingsproces is altijd nieuw

Wanneer je dieper doordringt in wat er gebeurt in de AuthenticiteitCirkel wordt het ongrijpbaar. Het lichaam is het centrum van de ervaring en is altijd nieuw. Elk woord wat gezegd wordt is nieuw, ook al denk je het woord je hele leven te kennen. Elke perceptie van ieder persoon is uniek en in wisselwerking met het moment, de groep. Wanneer je vanuit de eenvoud van aanwezigheid de cirkel beleefd kan het voorbij het onderzoek van contact en authenticiteit gaan en terechtkomen in non duale stilte of een andere essentie of beleving van jezelf. Het leven is oneindig veel mogelijkheden en percepties. Ontspan en laat je meenemen door de stroom van de ervaring.

 

Share This
Stel hier je vraag