fbpx

Wat me opvalt is dat de jongere generatie leraren/inspiratiebronnen (denk aan; Bentinho Massaro, Matias de Stefano en Christina von Dreien) de nadruk leggen op de creator kant van het mens zijn. Zelfrealisatie of verlichting is niet het hoogste doel, het is een perspectief. De drie dimensionale duale materiele wereld (ook wel de derde dimensie genoemd) is een expressie van alle andere dimensies. In deze materiele werkelijkheid kun je bewust creëren en dat heeft weer invloed op alle andere dimensies en de ontvouwing van het universum/mind/god.

Breng jezelf innerlijk in liefde, kracht, vreugde of leegte en ga van daar uit de wereld in

Vanuit mijn teaching hou ik onder andere aan dat het volgen van je meest intense lichamelijke impuls en/of je hoogste gedachtestroom leidt naar de hoogste potentie van het geheel. “Ik ben de creator”, zie ik als de volgende stap in de groei van het universele bewustzijn. Van alles laten zijn zoals het is naar Ik ben de creator. Het is een krachtige en overstijgende energie.

In de filmpjes hieronder legt Bentinho Massaro op een geïnspireerde manier uit hoe hij dit fenomeen ziet.

Wat wind jou op? volg DAT, zonder rekening te houden met je omstandigheden

Volg elk moment de hoogste impuls zonder je vast te leggen aan allerlei maatschappelijke, relationele of innerlijke contracten. Beweeg vrij en spreek uit wat je bezighoudt. In die vrijheid ga je voorbij de maatschappij, de relatie en de persoonl. Leer van elk project en wanneer de energie omlaag gaat dan ga je weer verder. Breek los van beperkende concepten en wees hoe je bent in het moment. Het is steeds meer je staat van zijn en niet je omgeving.

Na verlichting komt de bewuste creatie vanuit plezier

Het lijkt erop dat de advaita kennis achterhaald is als mijn hoogste teaching. Er komt nu iets bij, bewuste cocreatie. Hoe kan ik vanuit de realisatie dat ik oneindig niets bent grenzeloos cocreëren als persoon (lichaam, denken en voelen) in de wereld? Dit is ook als techniek te beoefenen, net als Compassievolle Inquiry werkt om het Absolute te ervaren en de Authenticiteitcirkel helpt om de persoon in contact te bevrijden.

Ik ben kracht die keuzes kan maken

Wanneer het resoneert kun je ermee gaan experimenteren en anders laat je het gaan.
1.ik kies steeds de flow van energie, gedachte of verbeelding die jou de meeste energie geeft
2.ik neem verantwoordelijkheid voor iets wat jij belangrijk vindt
3.ik doe schaduwwerk

Door steeds het beste van jezelf te herinneren/verbeelden in dit moment ontstaat er een creatie kracht. De energie van slachtofferschap en zelfafwijzing transformeert naar actieve cocreatie in kracht en plezier. 

De beoefening van jezelf ervaren als ruimte, leegte, liefde, kennendheid of het absolute werkt anders. Deze beoefening transformeert ook het slachtoffer en de zelfafwijzing energie, alleen zit er in deze transformatie niet perse cocreatiekracht. Het geeft meer een zijnskracht en alles laten zijn zoals het is.

Van slachtoffer naar creator

Voorbeeld.
In mijn geval is de energie verandering bijvoorbeeld van “Ik doe er niet toe” naar “Ik ben een strijder”. Bij het concept “Ik doe er niet toe” ervaar ik een hulpeloze emotie met een gevoel van opgeven. Dat is een inactieve energie. Bij “Ik ben een strijder” ervaar ik kracht en de wil om te vechten. Dit ervaar ik als een levendige avontuurlijke energie. Door mij bewust te zijn van dit verschil en steeds weer te kiezen voor de gedachte “Ik ben een strijder”  breng ik mijzelf, anderen en de wereld steeds weer in kracht van cocreatie. 

Share This