fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Het is mogelijk dat je jezelf realiseert en dat het je (tijdelijk) wordt afgenomen. Beiden zijn grace en heb je geen zeggenschap over. Wat je kunt doen is de hechting aan elke voorkeur opgeven. In dat geval is het om het even of je het Absolute bent, de Ik ben realiseert of geïdentificeerd bent met de persoon.

Het wegvallen van de realisatie kan komen doordat de persoonlijke structuur zich de essenties toe eigent en daarmee het bewustzijn vernauwt. Een essenties kan bijvoorbeeld aanvoelen als onoverwinnelijk of alwetend. In essentie zijn deze ervaringen ruim, sereen en onpersoonlijk. Wanneer de persoonlijke structuur er mee aan de haal gaat wordt het bijvoorbeeld narcistisch en verdwijnt de ruimte en het niet weten en daarmee de realisatie van de diepere dimensies.

Wat altijd stabiel blijft is de waarnemer die ziet of er zelfrealisatie is of niet, want wanneer je eenmaal gerealiseerd (bent geweest) weet je altijd hoe dat is. Het enige wat je kunt doen is steeds weer afstemmen op de conceptloze aanwezigheid (Ik ben). Het Ik ben ligt tussen de persoon en het Absolute in en is de eerste tastbare ervaringsstructuur. Het Absolute wordt je dan (weer) gegeven of niet.

In mijn begeleiding kan ik niet meer doen dan je leren subtiel lichamelijke sensaties te ervaren als hulpmiddel om de Ik ben in elke ervaring te onderscheiden van de rest. Daarnaast geef ik conceptueel aan hoe eenheid ervaren kan worden. Er zijn meerdere ervaringen of dimensies aan verlichting. Door de beschrijvingen te horen kun je het in jezelf gaan herkennen. Het vergt engelen geduld, diep verlangen om jezelf te realiseren en concentratie om verder te komen.

Het is helemaal aan jou. Hoe dieper je verlangen en hoe specifieker je vragen hoe beter ik jou kan begeleiden. Kom voorbereid naar een sessie en onderzoek thuis actief je bewustzijn. Zelfrealisatie is elke seconde en verdiept zich in zoveel vlakken dat is niet door een persoon buiten jou te begeleiden. De essentie innerlijke Leiding zal op een gegeven moment mijn rol als leraar overnemen. Wat je zal ervaren is een oneindige verdieping en rijkdom aan essenties en het leven.

Share This
Stel hier je vraag