fbpx
Essentie

De weg naar herstel en Zelfrealisatie verloopt via essentie

Hoewel Zelfrealisatie op zichzelf geen proces is, is de voorbereiding wel een proces. De voorbereiding is eerst de opbouw van een krachtig ego waarmee je het dagelijkse leven aan kunt en daarna een ego afbouw door de structuren te doorzien. In beide ontwikkelingsstadia zijn de ervaringen van non duale essenties noodzakelijk.

In de opbouw geeft essentie een diepe ervaring van de innerlijke goedheid, kracht en liefde. Deze directe ervaringen worden de kern van het ego in plaats van gevoelens van niet goed genoeg zijn en angst. In de afbouw worden de subtiele ervaringen van essenties de deur naar jezelf ervaren als bewustzijn. In essentie is de structuur van de ervaring ruimte en sereniteit zonder tijd, plaats en persoon. Dit is een geleidelijke overgang naar jezelf ervaren als ondefinieerbaar bewustzijn.

De voorbereiding is zoals het weven van een gedetailleerd kantwerk. Voor sommige mensen is het geneuzel en voor anderen oneindig interessant. Focussen naar Essentie en Authenticiteitcirkel voorzien in de behoefte van dit gedetailleerde werk en is niet voor iedereen geschikt, maar als het je raakt is het oneindig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like