fbpx
Community building

Spreek je uit!

Voel je je ergens in je leven onderdrukt, niet gehoord of niet gezien? Voel je de afkeer en de agressie die daarbij horen? Daar zit je kracht.

Wat zou je willen zeggen of veranderen? Daar begint het nemen van mijn maximale verantwoordelijkheid. Spiritualiteit gaat niet (alleen) om vrede, compassie, liefde en meditatie. Spiritualiteit gaat voor mij ook over maximale verantwoordelijkheid, actie en mezelf uitspreken.

Maximale verantwoordelijkheid nemen is instinct. Het is de basis van orde scheppen om te overleven en zingeving. Ik kijk niet voor niets graag naar mensen die verantwoordelijkheid nemen. Topsport vind ik leuk omdat het in spelvorm laat zien wat het betekent om de maximale verantwoordelijkheid te nemen.

Natuurlijk is er in non duale essentie geen verantwoordelijkheid en geen zingeving. Dat is ook waar, maar laat het je niet verlammen als persoon in de wereld. Hoe is het om je niet te hechten aan welke voorkeur dan ook? Wanneer je altijd gehoorzaam bent, wil je af en toe eens flink ongehoorzaam zijn. Er is altijd die andere kant. Dat is non dualiteit.

In het verantwoordelijkheid nemen ligt mezelf eerlijk uitspreken besloten. Eerlijkheid is de belangrijkste grondstof die we hebben. Daar draait de hele economie op. Dat is de basis van elke langdurige zorgzame relatie. Het is de kern van authenticiteit, echtheid en daarmee je zielsstroom.

Iets uitspreken is een avontuur, want je weet niet wat het gevolg is. Je brengt jezelf voortdurend in nieuwe gebieden en dat maakt je sterker. Dat is goed voor jezelf, je familie, je community, etc.

Wanneer ik mezelf niet uitspreek word ik hoogstwaarschijnlijk bitter en boos. Daar heeft niemand wat aan. In de Authenticiteit cirkel merk ik dat het simpelweg mezelf uitspreken alles stromend houdt. Het opkroppen van emoties en gedachtes leidt naar aanpassen, angst en niet mijn eigen weg gaan. Dat is niet vrij. Voor mij is er een direct verband tussen vrij zijn als persoon in de wereld en Zelfrealisatie.

Schrijf je in voor een maandelijkse dosis Straat-taal Verlichting en ontvang gratis mijn boek Zelfrealisatie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like