fbpx

Ferry Maidman

FerrySidebarWanneer je je gevoel voor humor kwijtraakt is dat niet grappig

Een schets van mijn leven.
Ik stam af van de apen en ben geboren in 1966 in Ede. Na mijn vierde jaar kwam ik bij mijn oma te wonen en zag ik mijn ouders nauwelijks. Mijn jeugd bracht ik voornamelijk door in de bossen en met sporten.

Mijn jeugd bestond uit zorgeloosheid en spelen. Dit is nog steeds de voornaamste innerlijke gevoelsstemming. Zonder duidelijke ambitie of hang naar succes ontstaat er vanzelf steeds weer richting en activiteit in mijn leven.

Tijdens mijn tienerjaren raakte ik geïnteresseerd in psychologie. Deze interesse had zijn oorsprong in een sterk gevoel dat er iets miste in de kern van mijn leven. In mijn twintigerjaren heb ik de hogere landbouwschool in Deventer gedaan, heb ik vervangende dienst bij de Wereldwinkels gedaan, is mijn vader overleden en ben ik de wereld over gereisd.  Het gevoel van gemis sluimert op de achtergrond voort en houdt een zoeken naar iets in stand. Wat dat iets zou zijn, daar had ik nog steeds geen idee bij. In mijn dertiger jaren kwam ik in contact met Focussen en ander soort lichaamswerk, kreeg ik mijn eerste dochter en ontmoette ik twee leraren die mij de de oorsprong van mijn gevoel van gemis konden verklaren en daarmee ook de oplossing; Zelfrealisatie. Dit is vanaf die tijd de rode draad in mijn leven geworden.

Ik  ben rond mijn vijfendertigste omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige en ben gaan werken met psychiatrisch gehandycapte gedetineerden en later met dak en thuisloze mensen. In de uiteindelijke realisatie van ‘wat ik ben’ rond mijn veertigste levensjaar stopte het zoeken. Het gewone leven en het onderzoeken gaat gewoon door. Ik ben groepen gaan geven met Focussen als kern en kreeg mijn tweede dochter. Ik ontdekte mediamieke en helende eigenschappen bij mezelf.

Inmiddels ben ik in de vijftig en heb ik (helaas) een abortus meegemaakt. Vanuit mijn ervaring met relaties en mijn huidige vriendin is RealPlay ontstaan. Spelenderwijs verdieping vinden in de relatie met Zelfrealisatie als uitgangspunt. Vanaf 2017 ben ik aan het expirimenteren met een vorm die ik AthenticiteitCirkel noem. Wat gebeurt er wanneer we in contact zijn en kaders loslaten?

Ik leef vanuit het idee dat iedereen het verlangen heeft naar langdurige zorgzame relaties. Of het nu werk of privé is. Contact en authenticiteit zijn hierbij essentieel. Daarnaast is er een beperkte groep geïnteresseerd in Zelfrealisatie.

Een belangrijk onderdeel in mijn leven is het Open UP festival.  Dit is een bewustzijnsfestival met workshops, feest, samen zijn, etc. Er komen jaarlijks 700 mensen 10 dagen bijelkaar. Een viering van het leven. Ik hou er van om samen (hard) te werken en ondertussen vriendschappen en intimiteit op te bouwen. Ik zie de maatschappij en alles wat daarin gebeurt als community. Samen doordringen in liefde zijn de kernwoorden die passen bij mijn aanwezigheid in de wereld. Vanuit Zijn ontstaat Doen.

Op dit moment richt ik mij met name op de overdracht van Zelfrealisatie met de technieken Focussen en Authenticiteitcirkel. Ik woon in Amsterdam en werk als maatschappelijk werker en trainer bij HVO-querido (dak en thuisloze mensen).  Ik heb mijn kennis en ervaring op gebied van bewustwording vertaald naar een product voor de hulpverlening; herstelgericht luisteren.

Ik wens iedereen een gelukkig leven.

Het leven is echt!

Uw naam

Uw email

Onderwerp

Uw bericht

Voer de volgende code in: captcha