fbpx

Ferry Maidman

FerrySidebarWanneer je je gevoel voor humor kwijtraakt is dat niet grappig

Een schets van mijn persoonlijke leven.
Ik stam waarschijnlijk af van de apen en ben geboren in 1966 in Ede. Na mijn vierde jaar kwam ik bij mijn oma te wonen en zag ik mijn ouders nauwelijks. Mijn jeugd bracht ik voornamelijk door in de bossen en met sporten. Ik ontwikkelde mij als een introverte jongen.

Mijn jeugd bestond uit zorgeloosheid en spelen. Dit is nog steeds de voornaamste innerlijke gevoelsstemming. Zonder duidelijke ambitie of hang naar succes ontstaat er vanzelf steeds weer richting en activiteit in mijn leven.

Tijdens mijn tienerjaren raakte ik geïnteresseerd in psychologie. Deze interesse had zijn oorsprong in een sterk gevoel dat er iets miste in de kern van mijn leven. In mijn twintigerjaren heb ik de hogere landbouwschool in Deventer en vervangende dienst bij de Wereldwinkels gedaan. Mijn vader is in die periode overleden en ik ben gaan reizen.  Het gevoel van gemis sluimert op de achtergrond voort en houdt een zoeken naar iets in stand. Wat dat iets zou zijn, daar had ik nog steeds geen idee bij. In mijn dertiger jaren kwam ik in contact met Focussen en allerlei ander zelfonderzoekswerk (van ayuhuasca tot zweethutten) Ik kreeg mijn eerste dochter (Maksiem Maidman) en ontmoette twee spiritueel leraren die mij de de oorsprong van mijn gevoel van gemis konden verklaren en daarmee ook de oplossing; Zelfrealisatie. Dit is vanaf die tijd de rode draad in mijn leven geworden.

Ik  ben rond mijn vijfendertigste omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige en ben gaan werken met psychiatrisch gehandycapte gedetineerden en later met dak en thuisloze mensen. In de uiteindelijke realisatie van ‘wat ik ben’ rond mijn veertigste levensjaar stopte het zoeken. Het gewone leven ging gewoon door. Het grote verschil was dat de dramatische lading eruit verdween. Ik ben groepen gaan geven met Focussen als kern en kreeg mijn tweede dochter (Luna Jade Maidman). Ik ontdekte mediamieke en helende eigenschappen bij mezelf.

Inmiddels ben ik in de vijftig en heb ik (helaas) een abortus meegemaakt. Vanaf 2017 ben ik aan het expirimenteren met een werkvorm die ik AthenticiteitCirkel noem. Het is een integratie van alles wat ik heb ervaren (lichaamswerk, therapie, groepen, non duale teachings, etc.).

Ik leef vanuit het idee dat ieder persoon het verlangen heeft naar langdurige zorgzame relaties in het moment. Of het nu werk of privé is. Contact en authenticiteit zijn hierbij essentieel.

Een belangrijk onderdeel in mijn leven is het Open UP festival.  Dit is een bewustzijnsfestival met workshops, feest, samen zijn, etc. Er komen jaarlijks 700 mensen 10 dagen bijelkaar. Een viering van het leven. Ik hou er van om samen (hard) te werken en ondertussen vriendschappen en intimiteit op te bouwen. Ik zie de maatschappij en alles wat daarin gebeurt als community. Samen doordringen in liefde zijn de kernwoorden die passen bij mijn aanwezigheid in de wereld. Vanuit Zijn ontstaat Doen.

Op dit moment richt ik mij met name op de overdracht van Zelfrealisatie met de technieken Focussen en Authenticiteitcirkel. Ik woon in Amsterdam en werk als maatschappelijk werker en trainer bij HVO-querido (dak en thuisloze mensen).  Ik heb mijn kennis en ervaring op gebied van bewustwording vertaald naar een product voor de hulpverlening; herstelgericht luisteren.

Een schets van mijn onpersoonlijke leven.
Ik ben, stil, perfect en sereen. Ik ervaar mijzelf als niets, iets en alles. Er is illusie, er is echtheid. Er is denken wat dit alles probeert te analyseren. Er is een heel leven gezien vanuit een lichaam wat zich ontvouwt in het nu. Er is geen bedoeling. Wonderlijk. Het dagelijkse is het allerhoogste. De persoon (lichaam, denken en voelen) stroomt en er is niets dat belemmert of ingrijpt. Er is geen doodswens en er is geen levenswens. Er is stilte, beweging, symboliek. Er is lijden en extase. Er is geen voorkeur of afkeur. Het gebeurt allemaal en de aandacht beweegt van het een naar het ander.

Ik wens iedereen een gelukkig leven.

Het leven is echt!

Uw naam

Uw email

Onderwerp

Uw bericht

Voer de volgende code in: captcha