fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Inquiry is in de kern nieuwsgierig zijn naar je eigen ervaring. Vooral het aanwezig zijn en volgen van je lichamelijke sensaties brengen inzichten en waarheid. Verandering hoef je niet na te streven, dat gebeurt vanzelf.

Wat ervaar je in dit moment? Waarom ervaar je wat je ervaart? Waar komt het vandaan? Wat betekent het? Waarom denk je deze gedachtes en voel je deze emoties? 

Ik hou van inquiry. Ik hou van leven. Het mysterie van het ontstaan van alles, de serene liefde waarin ik mijzelf ervaar als leegte, puurheid, aanwezigheid en andere (non duale) essenties. Die ervaring waar geen tijd, geen probleem, geen persoon, geen vraag, geen zoeken en geen verlangen is. 

Een andere kant is de materiele wereld van lichamelijke overleven,  genot nastreven, pijn vermijden, gepassioneerde verlangens, lijden, langdurige zorgzame relaties, etc. Mijzelf kennende vanuit het lichaam, denken en voelen in een wereld. Vol problemen, verlangens, conflicten, etc.

Inquiry oefening.

Hoe ervaar jij het zijn van non duale liefde? of het geven van onvoorwaardelijke liefde?

Hoe ervaar jij gepassioneerde verlangens?

Hoe ervaar je de relatie tussen dit intense verlangen en de serene stilte?

Hoe ervaar jij de tegenstelling tussen deze twee fenomenen?

Zelfrealisatie is mezelf ervaren als totaal flexibel. Verschillende identiteiten wisselen elkaar af en zijn er tegelijkertijd. Ik ervaar mezelf als iets Absoluuts voorbij lichaam, denken en voelen. Ik ervaar mezelf als lichaam, denken en voelen in een wereld. Ik ervaar mezelf als non duale essentie. Voor het ervaren is het eenvoudig, voor het denken complex.

Denken, onderzoeken en begrijpen zijn brilliant. Ik hou van denken en kaderen vanuit het lichamelijke perspectief. Het helpt mij om verder door te dringen in het (mens) zijn. Helder denken beinvloed het ervaren en heeft mij ontwaking gebracht. Wanneer de ervaring gevoeld en begrepen wordt opent het zich naar stilte, vrede, liefde en andere percepties van zijn. Dat is het nut van subtiele inquiry in het moment voor mij.

Wat als je met het denken de boel nooit zou kunnen bevatten? Dat besef kan het moment van overgave zijn. 

 

Share This
Stel hier je vraag