fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Afgelopen weekend extatic dance festival gehad op de berg in combinatie met ademwerk. Leuk om de verschillende dj’s te horen (Tom, Arun, Yarun). ik heb ervaringen gehad van droombeelden over mijn familie en voorouders tot intense fysieke trance.

Tijdens het ademwerk wat ik het laatste jaar toch veel doe weer een verdieping gekregen rondom mijn keel gebied. De keel staat voor het opgeven van de dood en Gods will leven, het vrijuit spreken en handelen zonder angst voor de consequenties.

Ik krijg tijdens het ademen op een gegeven moment allerlei intructies over wat ik het beste kan eten tot waar ik kan drukken om mijn lichaam en daarmee ziel verder kan openen. Dit keer was het alle spieren bij mijn keel masseren totdat alle spanning en pijn weg was. Het is pijnlijk, maar draagbaar. 

Groei is voor mij steeds verder fysiek ontspannen, zodat alle overlevingsmechanismen en oude verhalen oplossen. Alle belemmeringen van totale vrijheid lijken in het lichaam opgeslagen te liggen. Ademwerk in combinatie met drukpunten werkt goed voor mij. Maar dansen, massage, focusing, plantmedicijnen, satsang….alles is werkzaam. Mijn overtuiging is dat ik mijn hoogste impuls kan blijven volgen.

Ontwaken is Nu en daar is geen enkele verandering van de persoon voor nodig. Dat gaat voorbij de persoon (lichaam, denken en voelen).

Groei is echter veranderen en meer en meer ontspannen. In groei is de persoon “niet goed genoeg”. Dat is een eindeloos proces van vrijer worden. Dat betekent onder andere mijn behoeftes voelen en opvolgen, mijn grenzen zetten en mijzelf verwoorden zonder angst. Geen maatschappij of persoon kan mij vertellen wat goed voor mij is en/of wat ik moet doen. Dat komt heel erg nauw en is wat mij betreft voor iedereen uniek.

Wanneer iedereen zijn of haar hoogste impuls naar vrijheid volgt is er een wereld zonder angst en kunnen we in rust en fun-fight (ruzie in commitment) met elkaar spreken. Altijd uitreiken naar het hoogste! Wat dat is zullen we samen moeten uitzoeken. Ik zoek daarbij ook de mensen op waarmee ik resoneer. Dan is de binnenwereld zoals de buitenwereld. En dat is magic. Alles lijkt zo gereguleerd te worden, de maatschappij, de economie, de spiritualiteit….

Verder is het leven in onze community erg leuk. We zorgen voor elkaar, we hebben fun-fights, werken als een team, we maken fouten, etc. Vooral dat ik helemaal mezelf kan zijn en alle anderen ook, maakt het erg ontspannen en fijn. Dat is ook wat ik waardeer in mijn relatie met Yashodara, ik kan volledig mezelf zijn.

Onze volgende stap als communitie is dat we steeds gelijkwaardiger onze hoogste wijsheid in brengen en delen met de wereld. Alle leden worden uitgenodigd om bijeenkomsten te geven en zijn of haar gift te delen. Ook al komt er maar 1 persoon, het gaat door. Die ene persoon is belangrijk, dat is de wereld verbeteren, redden, mooier maken. Het is hoogste wezen neerzetten in de wereld zonder hechting aan het resultaat (geld, volgers, aanzien, etc.).

 

Share This
Stel hier je vraag