fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Jeffery is gefascineerd door het fenomeen fundamenteel welzijn. Zijn interesse kwam voornamelijk voort uit zijn eigen gevoel van ontevredenheid. Nadat hij diverse universitaire studies had gedaan en verschillende bedrijven had opgezet en verkocht ervaarde hij geen geluk. De keuze voor hem was om zo door te gaan of het roer volledig om te gooien. Hij koos er voor om uit te zoeken hoe verlichting en fundamenteel welzijn in elkaar zit.

Hij heeft de visie om fundamenteel welzijn op grote schaal beschikbaar te maken. 

Hij is vervolgens meer dan twaalf honderd mensen over de hele wereld gaan interviewen die in een blijvende ervaring van non dualiteit zaten. De interviews duurden vaak 6-12 uur. Onderdelen waren het meten van hersenactiviteit en het afnemen van allerlei psychologische testen. De non duale of verlichtingservaring wordt in zijn werk “Persistant Non Symbolic Conciousness” genoemd. Dit is een term die door de vele leraren geaccepteerd werd. Het was een hele zoektocht om al deze leraren met hun eigen ideeen over verlichting en non dualiteit mee te krijgen in zijn grootschalige onderzoek. Het mooie is wel dat er een uitgebreide data set is ontstaan en een soort antropologisch onderzoek van het fenomeen “verlichting”.

Inmiddels is hij hier al tien jaar mee bezig. Gedurende dit onderzoek is hij zelf ook deze bewustzijnsstaten gaan ervaren en weet hij waarover hij praat. Hij heeft ongeveer tien bewustzijnsstaten gevonden die hij “locaties” noemt. Zijn bedoeling hiermee is om meer neutraliteit te creeren. Uiteindelijk is zijn idee dat het niet uitmaakt in welke locatie je terecht komt, het leidt allemaal tot een vorm van fundamenteel welzijn. En daar gaat het hem om.

Non Symbolic Consiousness wordt over het algemeen bij alle geinterviewden door het actief beoefenen van verschillende vormen van meditatie opgewekt.

Zijn fascinatie was ook; welke technieken werken nu echt? De tweede stap van zijn onderzoek was het aanbieden van een meditatie protocol waar mensen zich voor konden aanmelden. Van al het materiaal wat bestaat uit het meten van de ervaringen van duizenden proefpersonen heeft hij aangetoond wat de effecten zijn van meditatie en non duale ervaringen. Een belangrijk resultaat was dat ieder mens het beter doet met een bepaalde techniek. Het loont dus de moeite om uit te zoeken welke techniek bij jouw past. Van alle technieken over de hele wereld heeft hij  zesentwinting technieken gefilterd die naar zijn mening werken.

Onderzoek het zelf op de webzite Finderscourse. Dit is een meditatieprotocol waar je in zeventien weken kunt uitvinden wat voor jouw werkt. Er worden op de website ook voorbeelden gegeven van locatie 1-4 PNSC ervaringen door verschillende mensen er over te laten praten.

Hoewel meditatie voor iedereen voordelig is in termen van welzijn, komt niet iedereen tot een Persistant Non Symbolic Consiousness (PNSC). Het verschil in welzijn tussen proefpersonen met en zonder PNSC is groot. Mensen die tijdelijk of voortdurende PNSC hebben zijn fundamenteel gelukkiger. Kijk zelf naar de resultaten in de onderste video.

Een paar resultaten van zijn onderzoek;

– fundamenteel welzijn heeft meerdere bewustzijnslocaties die kwalitatief te meten zijn
– verhalende zelf neemt af of verdwijnt (functioneren in de wereld verbeterd)
– iedereen heeft baat bij een eigen vorm van meditatie
– locaties 1-4 zijn doorgaans makkelijk te bereiken voor mensen (findersprotocol)
– na locatie 5 is er een splitsing in afzondering of juist in de wereld

De Explorerscourse is een gratis mini cursus om te kijken waar jij zit. Er is een boek met uitgebreide beschrijving van alle resultaten The Finders..

Share This
Stel hier je vraag