fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

John Vervaeke heeft een reeks lessen over betekenis geving op youtube gezet. Hij heeft het denken van de pre historie tot nu ontrafeld en weer opgebouwd. Het denken is een zich steeds verder ontvouwend perspectief, waarbij het oude perspectief wordt meegenomen. Zijn onderzoek is wat wijsheid nu precies is. Hij komt tot de conclusie dat wijsheid een proces is.

Zijn stelling is dat we in deze tijd van complexe milieu, economische, religieuze en sociale problemen in een zingevingscrisis zijn beland

Dit zijn slechts een paar filmpjes van meer dan vijftig uur kijkplezier. John Vervaeke beheerst een manier van lesgeven net zoals bijvoorbeeld Jordan Peterson. Hij neemt je mee in zijn zelfonderzoek, waardoor het lijkt alsof je het zelf bedenkt.  Deze manier van lesgeven leert je om betekenis te geven en zelf verder te denken.

Dertig tot veertig procent van alle mensen hebben spirituele eenheids ervaringen gehad. Dat is een enorm aantal. Dit soort ervaringen horen dus bij onze cultuur en ontwikkeling als mensheid. Wat is het nu van een transformerende ervaring? Verder blijkt dat al deze mensen rapporteren dat hun leven er beter van is geworden op meerdere vlakken. Hoe komt dat?

Het filmpje (Insight) geeft een wetenschappelijke uitleg van aandacht en meditatie. Door dit stap voor stap te volgen werkt deze kennis bevrijdend, net zoals de theorie van Advaita Vedanta.  Het idee bij Advaita is dat de pure kennis je tot verlichting brengt. Mijn ervaring in het stap voor stap volgen van deze kennis het ook tot bevrijding leidt.

Share This
Stel hier je vraag