fbpx

Dit is een geniale reeks lessen over betekenis geving. Door het denken van pre historie naar nu te ontrafelen krijg ik een idee van hoe mijn denken op dit moment is opgebouwd. Het is een zich steeds verder ontvouwend perspectief, waarbij het oude perspectief wordt meegenomen.

Dit zijn slechts drie filmpjes van vijftig. John Vervaeke beheerst een manier van lesgeven net zoals bijvoorbeeld Jordan Peterson, die mij meeneemt in zijn zelfonderzoek. Deze manier van lesgeven maakt betekenisgevers.

Dertig tot veertig procent van alle mensen hebben transformerende ervaringen gehad. Dat is een enorm aantal. Dit soort ervaringen horen dus bij onze cultuur en ontwikkeling als mensheid. Verder blijkt dat al deze mensen rapporteren dat hun leven er beter van is geworden op meerdere vlakken. Hoe komt dat?

Het derde filmpje (Insight) geeft een wetenschappelijke uitleg van aandacht en meditatie. Door dit stap voor stap te volgen werkt deze kennis bevrijdend, net zoals de theorie van Advaita Vedanta.  Het idee bij Advaita is dat de pure kennis je tot verlichting brengt. Mijn ervaring in het stap voor stap volgen van deze kennis het ook tot bevrijding leidt.

Share This