fbpx

De persoon wordt niet vrij, jij wordt vrij van de persoon. Hecht jezelf niet aan de zoeker. Realiseer jezelf direct als het Absolute. Hoe je dat doet leer ik je in Focussen naar Essentie. De persoon (lichaam, denken en voelen) gaat dan nog steeds door allerlei fases heen, het is alleen niet meer zo’n probleem.

Vanuit de realisatie dat ik het Absolute ben of een non duale Essentie is er niets nodig. Vanuit de realisatie dat ik een persoon ben heb ik langdurige zorgzame relaties nodig. Beide perpectieven (Absolute en de persoon) zijn elk moment waar. Ik zie dat in de new age spiritualiteit en de neo advaita een verwarring is dat die twee realisaties door elkaar gehaald worden. Dan krijg je uitspraken van de persoon als; ik heb niemand nodig of er is geen doel of zingeving. Die uitspraken kloppen vanuit het Absolute, maar niet vanuit de persoon. Het leven van de persoon gaat gewoon door na Zelfrealisatie. Het enige verschil is dat je jezelf er niet meer druk over hoeft te maken. Ervaren van beide perspectieven zonder hechting aan een voorkeur is vrijheid.

Alle levende wezens (planten, dieren en mensen) hebben een langdurige zorgzame relatie nodig. Kijk eenvoudigweg naar je leraar of diegene die je idealiseert en je ziet dat ook hij of zij langdurige zorgzame relaties heeft in zijn of haar leven. En wanneer die niet goed lopen is er conflict en ongenoegen.

Een langdurige zorgzame relatie ontstaat in het moment. Dat is een belangrijke paradox. Wanneer jij er NU voor mij bent krijg ik het gevoel van een langdurige zorgzame relatie. Praktisch gezien hoef je alleen maar de vijf peilers van de Authenticiteitcirkel te volgen. Wanneer er een peiler mist is er geen langdurige zorgzame relatie. Dat betekent dat wanneer er een relatie in je leven niet lekker loopt er een peiler mist.

Vijf peilers;
1.Containment van je ervaring
2.Commitment in contact
3.Vertrouw op wat er is
4.Nieuwsgierigheid naar de wereld van de ander
5.Volg je leiderschap/kennendheid

Share This