fbpx

mariska hohmann

Ik heb er zin in

Een schets van mijn persoonlijke leven 

Mijn naam is Mariska Hohmann. Van kleins af aan houden grote vragen mij bezig zoals: Wat doen we hier met z’n allen? Wie ben ik echt? Wat is waarheid? Wat is liefde? …

Mijn droom is om deze wereld te verkennen en zoveel mogelijk verschillende culturen, schoonheid en magie van mens en natuur te ervaren.

Na in verschillende landen te hebben gewoond en gewerkt, en een carrière in de modewereld, besefte ik dat ik in de mode geen voldoening kon vinden. Ik wilde mij vooral creatief uiten, maar voelde mij niet thuis in de wereld waar alles uiteindelijk toch draaide om macht en uiterlijk. Het werd voor mij duidelijk hoeveel waarde ik hecht aan verbinding, kwetsbaarheid, en openheid in contact, en hoeveel wij daardoor kunnen groeien en onszelf en elkaar beter leren begrijpen en kennen… Mijn verlangen hiernaar groeide. Ik wilde een switch maken en besloot om 2 jaar op reis te gaan. Tijdens mijn reis heb ik in verschillende communities meegedraaid, en heb ik veel mooie nieuwe processen ontdekt zoals ademwerk, familieopstellingen, Wim Hof ijsbaden, ecstatic dance, kambo ceremonies, en het co-hosten van vrouwencirkels.

Op al die paradijselijke plekken waar ik verbleef, werd ik geconfronteerd met het feit dat ik eigenlijk geen innerlijke rust kon vinden. In India liep dat hoog op, en heb ik op het juiste moment hele mooie mensen ontmoet die mij naar de ashram van H.H. Shivkrupanand Swami hebben geleid, waar ik een vorm van meditatie heb geleerd die Samarpan word genoemd, wat Overgave betekent. Ik beoefen dit nu dagelijks en meditatie brengt mij zeker meer rust en balans.

Van Ferry Maidman heb ik Focusing en Circling mogen leren. Deze processen zijn zo waardevol voor mij, en sluiten geweldig aan bij mijn verlangen naar persoonlijke ontwikkeling en diepgang in contact met anderen en met mezelf. Ik ben heel dankbaar dat ik ze heb ontdekt. Ze geven richtlijnen om op een liefdevolle en speelse manier een proces met elkaar aan te gaan, en inzichten te krijgen vanuit ons eigen intelligente lichaam die altijd klaarstaat om met ons te communiceren.

Ben je nieuwsgierig? Wil je connecten, focussen, meedoen met een cirkel, of meer weten? Neem dan gerust contact met me op. Het lijkt me heel leuk om samen op ontdekkingsreis te gaan.

Inspiratie

“Alles wat leeft beweegt voorwaarts.” -Eugene Gendlin, grondlegger van Focusing

“Focusing maakt emotionele heling en groei mogelijk, niet alleen in individuen maar ook binnen relaties en in leefgemeenschappen. Het focusproces is een acultureel proces en maakt interculturele uitwisseling mogelijk en vruchtbaar. Het biedt daarmee zicht op een hoopvolle toekomst voor mens en wereld. Aaffien de Vries, focustrainer

“Door Focusing krijg je inzicht in je onbewuste drijfveren, gevoelens, behoeften en intenties. Het kan opluchting, ruimte, rust en duidelijkheid geven. Regelmatig focussen verbetert de communicatie naar jezelf en naar anderen; je groeit van binnenuit in je eigen tempo. Het brengt je heel dicht bij wie je echt bent en wat je echt wilt; Stichtingfocusing.nl

 

Mail: mariska.hohmann@gmail.com

Telefoon: 0611 401 980

Op dit moment woon ik op Ibiza

NO copyright
Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden
Kleine groepen met persoonlijke aandacht
Betaalbaar voor iedereen

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This