fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

In mijn begeleiding nodig ik je uit om twaalf weken lang elke dag te mediteren met onderstaande techniek. De meditatie duurt inclusief voorbereiding ongeveer een half uur. De meditatie brengt je in de gevoelservaring, verhoogt de lichamelijke verbranding wat een ervaring van helderheid geeft en het ontspant wat een positief effect heeft op je gezondheid .

Het lichaam heeft zuurstof nodig om te ontspannen. De focus op de gevoelservaring geeft een opening om allerlei onbewuste patronen naar de oppervlakte te laten komen die vervolgens  worden gezien en losgelaten. Twaalf weken dagelijkse verbonden ademen is een enorm opschoningsproces.

1.Voorbereiding.
Ga rechtop met een ontspannen rus op een stoel, bank of meditatie kussen zitten. Gebruik een wekker of timer. Het werkt stimulerend om de tijd zichtbaar te hebben, omdat het verbonden ademen voor het gevoel soms lang kan duren.

2.Adem 15 minuten verbonden.
Dit is actief adem naar binnen halen en ontspannen op de uitademing. Er zit geen pauze tussen de in en uit ademing. Voor je gevoel start je net iets sneller met in en uitademen dan je gewend bent. Adem bij voorkeur in en uit door de neus. Niet afwisselen van neus naar mond, omdat er dan een onevenwichtige zuurstofopbouw ontstaat.

Wanneer je moet beginnen of al begonnen bent krijg je meestal weerstand. Dit kan vormen aannemen zoals; jeuk, hoesten, ik heb dit al gedaan, ik heb dit niet nodig, impulsen om iets te gaan doen, je lichaam bewegen, je droomt weg, dissocieert, valt in slaap, etc. Herken weerstand en neem steeds weer een forse beslissing om de 15 minuten verbonden ademen af te maken. Wanneer je bent afgeleid en je bent je er bewust van dan ga je steeds weer terug naar de techniek; actief inademen en ontspannen op de uitademing. Dit is belangrijk voor een goed effect. Neem steeds bewust de beslissing om het af te maken en kijk eventueel naar de tijd. Dit kan je helpen het af te maken.

In het begin van de 15 minuten is het actief jezelf motiveren en concentreren. Meestal neemt het lichaam het op een gegeven moment over en begint het te genieten van het ritme en de zuurstof. Elke dag zoekt het lichaam naar zijn eigen ritme van de ademhaling. Laat een ritme ontstaan door goed naar het lichaam te luisteren. Je krijgt er steeds meer ervaring mee. Het geheel gebeurt op een ontspannen manier, er is geen tempo opbouw zoals in een rebirthing of transformational breathing ademsessie. Mocht je ervaring hebben met verbonden ademen en je wilt gaan spelen met energieopbouw moet je dat zeker doen. Het lichaam geeft zelf aan hoe het zich wil ontvouwen.

3.Hou je adem in
De laatste ademhaling is net na het signaal van de wekker, timer of online klok. Je ademt ontspannen uit en dan hou je direct je adem in. Dit kan na 15 minuten verbonden ademen langer zijn dan je denken begrijpt. Blijf ontspannen in het inhouden van je ademhaling en wees je gewaar van de gedachtes en lichamelijke sensaties. Wat er nu gebeurt is dat het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd en dat brengt een verder gaande ontspanning en heling in het lichaam. Je voelt de energie die is ogewekt door het ademen zich over het hele lichaam verspreiden. Dit duurt ongeveer een minuut. Wanneer het lichaam weer zuurstof nodig heeft laat je het ademen en ga je over in de volgende fase.

4.Ontvangen
Blijf nu zitten en laat het lichaam, denken en voelen gebeuren. Bemoei je nergens meer mee. Laat alle gedachtes en sensaties komen en laat je geest dat doen wat het wil doen. Neem ontspannen waar. Alles mag, er zijn hier geen regels. In deze fase kun je allerlei inzichten en gevoelens krijgen.

5.Afronden
Rond op je eigen manier af.

Een voorbeeld. Je kunt hem gewoon nadoen.

Share This
Stel hier je vraag