fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Wanneer we meer bewust zijn van onze gevoelens en behoeftes ontstaan er meer mogelijkheden om te verbinden. Achter de ”nee” of  “weerstand” ligt altijd een behoefte. Wanneer we een gesprek hebben over de behoefte komen we altijd tot een strategie die beiden past. Dat is een boeiend proces waarbij een vorm van meditatie in contact nodig is. NVC sluit voor een groot deel dan ook aan bij de authenticiteitcirkel.

De grove structuur in NVC is;

1.Wat voel je?
2.Wat is je behoefte daarachter?
3.Wat is je concrete verzoek aan mij? (strategie)

Het idee is dat je als ontvanger van het verzoek er alleen aan toe geeft wanneer er een 100% ”ja” is. Tot die tijd wissel je de gevoelens, behoeftes en verzoeken uit.

Wanneer twee personen hun (universele) behoeftes leren voelen en communiceren ontstaan er oneindige mogelijkheden om een mooiere samenleving te organiseren.

Toekomstige manieren van denken, voelen en samenleven.
De menselijke geest evolueert net als alles. Denken en voelen worden steeds subtieler en bewuster. Onze fysieke structuren (bv hersenen) verbeteren zichzelf ook meer en meer. Je zou je kunnen voorstellen dat mind technologieen zoals mindfullness, meditatie, nvc, focusing, etc. helpen bij het veranderen van onze collectieve omgangsstructuren. Het is mogelijk om in vrede te leven en andere manieren van regeren te ontwikkelen.

Share This
Stel hier je vraag