fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Jij bent persoonlijk bewustzijn

Ontwaking.
In elk lichaam huist een zuiver verlicht persoon. Dit kun je direct ervaren. Het is een heldere aanwezigheid met een intiem gevoel van eigenheid. Het is transparant en daarom misschien moeilijk te herkennen of te ervaren in eerste instantie. Deze persoon is gemaakt van essentie en is doordrongen van onpersoonlijke diepte. Het Absolute zou je kunnen zeggen. Ik noem het IK ben ik. Het onpersoonlijke bewustzijn is tegelijkertijd intiem persoonlijk.

In de ultieme stat van ontwaking is er geen binnen of buiten. Alles is een geheel.

In elk lichaam is er iemand met een dergelijke diepte. Wanneer deze persoonlijke essentie niet gekend wordt zijn de verlangens van deze persoon meestal niet helder. Een persoon die zich in het lichaam realiseert dat hij of zij bewustzijn is voelt zich levendig, fris, ontvouwend, verbonden met alles, doorzichtig en onveranderlijk. Moeilijk te verwoorden.

Groei.
Naast de ontwaking die in elke groeifase mogelijk is bestaat er zoiets als de structuren tussen mensen. Ontwaking is vooral van de eerste persoon (ik). Groei heeft te maken met een verandering van perceptie; ik, naar jij, naar wij, naar het en overstijgend. Elke persoon en cultuur doorloopt een ontwikkelingsproces van egocentrisch, etnocentrisch, multicentrisch en kosmocentrisch.

In groei zijn er verschillende perspectieven zoals binnen, buiten, ik, wij, het en het universum

De Persoon van Zijn ontvouwt zich vanuit Zijn. Het is eindeloos. De persoon van zijn is onveranderlijk vrij en voortdurend in proces met anderen, de omgeving en het universum. Zien, aanvaarden, dragen en volledig tot je nemen is de verandering naar vrijheid. En daar hoef je niets voor te doen. Ontspannen is genoeg en dat is in feite ook een niet doen.

Share This
Stel hier je vraag