fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Hoe zou jij jezelf ervaren in de wetenschap dat alles vanzelf gaat en jij niets hoeft te doen om tot het ultieme geluk van Zelfrealisatie te komen?

Stel je voor dat er geen doener of denker is. Dat alles gedaan en gedacht wordt. Wat beweegt jou dan voort? Hoe ontstaan gedachtes, gevoelens en ervaringen? Stel je voor jij je niet met jouw leven hoeft te bemoeien.

In satsang kun je simpelweg gaan zitten zonder plan, strategie of intentie. Ontspannen en aanwezig zijn. Er komen vanzelf gedachtes, twijfels, impulsen, gevoelens en vragen op. Deze kun je uitspreken en publiekelijk maken. Dat heeft op de een of andere manier een zuiverende werking.

Je bent al wat je bent. Je hoeft alleen maar te ontspannen. De verwarring is het denken wat een logisch verhaal probeert te maken en rondjes draait. Het is een gesloten systeem. Door de aandacht vrij te laten bewegen en geen doel na te streven gebeurt Zelfrealisatie vanzelf. Het eerste wat er gebeurt is dat alle verhalen wegvallen. In die conceptloze aanwezigheid is er helder niets. Meestal is er een supergewaarzijn van het lichaam en de omgeving. Dit gewaarzijn dijt uit en verdiept zichzelf in stilte zonder einde.

In deze verdieping vindt een omslag van je identiteit plaats van persoon zijn naar ik ben Bewustzijn of het Absolute. Dit is voorbij dualiteit en non dualiteit. Wanneer je als DAT verblijft ontstaat er een subtiele verandering van inzicht. Alle persoonlijke kenmerken komen weer terug, de wereld komt weer terug en ineens blijkt je identiteit weer een omslag te maken naar ik ben alles. In dit alles is er een authentiek persoon zonder grenzen.  Ik noem het de Persoon van Zijn. De wereld is weer zoals die was en nu super echt. Het heeft tegelijk iets illusoirs en alle intenties van mensen worden doorzien. Het voelt als een spel wat zich afspeelt, jij bent er onderdeel van, je bent het spel, je bent de gewaarwording van het spel en DAT wat er aan voorbij gaat.

Voor mensen die hier niet mee bezig zijn, bijvoorbeeld je kinderen en collega’s is er niets aan de hand. Jij bent een persoon zoals ieder ander. Misschien soms wat apart en onvoorspelbaar. Er is een groep mensen die zich tot je aangetrokken voelt door de rust en het overzicht. Een andere groep mensen wordt juist van je afgestoten, omdat er geen ambitie en richting is. Zo is het voor mij.

[wysija_form id=”2″]

Share This
Stel hier je vraag