fbpx

Studie

Denken is een enorm geschikt hulpmiddel om tot Zelfrealisatie te komen. De paradox is echter dat het zichzelf uiteindelijk buiten spel zet. Het denken gaat op in DAT van waar het uit ontstaat.

Zelfrealisatie is mezelf in het moment realiseren als het Absolute. Bijeffecten zijn sensaties van non duale Liefde, Vrede en Kracht (essenties). Vanuit deze serene achtergrondgevoelens stap ik als lichaam, denken en voelen onbekommerd de wereld in. Ik merk dat er vanuit een belichaamde realisatie interesse is in langdurige zorgzame relaties.  Tegelijk is er die realisatie dat ik niet het lichaam, denken en voelen ben. Deze verschillende aspecten zijn niet met elkaar in tegenspraak. Zelfrealisatie is een integratie van allerlei waarnemingsstructuren. Deze integratie noem ik de Persoon van Zijn.

Lees mijn boek Zelfrealisatie en doe de oefeningen die er in staan. Alle studie en beoefening is wat mij betreft gericht op het vinden van en verblijven in de conceptloze aanwezigheid (ik ben). Van daaruit zal je ervaren wat jij bent en dat het leven moeiteloos vorm krijgt. Seconde voor seconde.

AH Almaas

Mijn werk is voor een deel geinspireerd op het werk van AH Almaas. Hij legt een brug tussen advaita vedanta, Soefisme, subtiele bio-energetica en de moderne westerse (transpersoonlijke en objectrelatie) psychologie. Hij creëert een helder psychologische context waarin Zelfrealisatie een natuurlijk gevolg is van een gezonde ego-ontwikkeling.

Essentie

Essentie is vrijheid en DE DEUR naar Zelfrealisatie. Er zijn meerdere essenties die de basis vormen van je werkelijke zelf. Een essentie is Aanwezigheid.

De essentie Aanwezigheid (Ik ben) is te omschrijven als een levendige aanwezigheid zonder grenzen. Een ervaring van zuiver ‘ik’ met een onpeilbare diepte. Ik ben is bewustzijn van ‘er zijn’ zonder een mentale inhoud of reflectie. Het is enkelvoudig, simpel, onveranderlijk en elk moment fris. Het is een heldere ervaring van aanwezigheid.

Essentie kan in het lichaam ook ervaren worden als vrijheid, lichtheid, ruimte, leegte, verrukking en/of vreugde, om niets, omdat alles in zichzelf bevredigd is. Er is een gevoel van opwinding, speelsheid en avontuur. Vol verlangen om van het leven te genieten. Je kan je voelen als één en al liefde, onoverwinnelijk, één en al weten en kracht.

Alexander Smit

Alexander Smit was iemand die aan de bron van de Nederlandse satsang stond. Zijn leraren waren Wolter Keers en Nissargadatta. Hier een mooie reeks geluidsfragmenten van zijn satsangs. Wat ik mooi vind is dat hij met zijn persoonlijkheid en humor stevig naar het absolute verwijst.

Lezen

Ervaren

Mooji bezoeken of je eigen retraite plannen

Monte Sahaja is niet altijd toegankelijk. Wat je kunt doen is via ValedaVinha in de buurt zijn. Zij hebben direct contact met de sanga en kennen de mogelijkheden. Het is een fijne plek waar je in stilte samen leeft. Je kunt het als retraite gebruiken.

Focussen

AthenticiteitCirkel

In relatie zijn

Imago therapie (een nederlandse samenvatting ter info Harville Hendrix boek compleet)
Oefeningen uit het boek van Harville Hendriks. Partner dialoog is een belangrijk instrument in de imago therapie. Hedy en Yumi passen elementen uit imago therapie toe. MP3 Wat is een relatie..
Relaties..

Enneagram

Het enneagram is een plattegrond van de geest. Het helpt je om persoonlijke structuren te herkennen en er vrijer van te worden. Deze ruimte helpt om jezelf te realiseren. Boeken over enneagram van Sandra Maitri en A.H. Almaas. Het moeilijkst is om je type te vinden; 1.Engelse uitgebreide ennneagram test of 2. Simpele Nederlandse test

Op concioustv staan waardevolle interviews met verschillende mensen over het enneagram en de verschillende typen

Jordan Peterson

Opdrachten om je persoonlijke leven vorm te geven. Na het vormgeven van je persoonlijke leven ontstaat er een fase van het doorzien van dit persoonlijke leven. Selfauthoring programma.

Youtube

Veel interviews van leraren en andere mensen op Buddha at the gaspump
Interview van Faisal Maqaddam die de diamondlogos met ah almaas heeft ontwikkeld

GayatriMantra (gebed)

Door alle lagen van ervaring heen is DAT de ware aard die het bestaan verlicht, het allerhoogste Ene.
Moge alle wezens door subtiele en meditatieve intelligentie de verheven schittering van verlicht bewustzijn gewaarworden.

Heb je vragen of wil je je opgeven? Stuur me een bericht.

2 + 4 =

NO COPYRIGHT

Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden

Kleine groepen met persoonlijke aandacht

Betaalbaar voor iedereen

Open Source

 

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This