fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Ik merk de laatste dagen een transparant denkvermogen op wat door alles heen kan denken. Het is licht en briljant. Een heldere, alwetende energie zonder iets te weten. Het geeft een bepaalde moeiteloosheid en gezonde afstand tot het lichamelijke leven. De focus zit er niet te dicht op en er niet te ver vandaan.

De briljantie is als een schitterend wit licht, als de zon die reflecteert in een spiegel

Wat is de essentie van de Authenticiteitcirkel?
Mijn hypothese is dat ontwaking eerder gebeurt wanneer iemand volledig rust in zijn of haar authenticiteit. In authenticiteit komen heeft, in eerste instantie, te maken met vertragen en subtiel ervaren van innerlijke impulsen en patronen. Het niet hoeven veranderen is het startpunt. De verandering die daardoor eventueel voortkomt is welkom.

Het werkt twee kanten op;
1.Eerst ontwaken brengt authenticiteit, omdat de persoon niet meer serieus wordt genomen.
2.Wennen aan authenticiteit verhoogd de kans op ontwaken, omdat er geen overmatige aandacht gaat naar zelfverbetering.

En wanneer het individuele open staat in de groep en het universum ontstaat er altijd een energie van heling. Onvoorwaardelijke liefde. Dat is in de normale maatschappij soms ver te vinden en toch is het altijd de ondergrond van alles. 

In mijn werkende leven werk ik aan een concept wat helende organisatie heet. Er zijn twee werkvormen; intervisie en dialoog. Wanneer ik in deze vertraging met mensen ben vallen rollen weg, komt de helende menselijkheid naar voren.

Wat is de essentie van Inquiry?
Inquiry is een techniek waarbij de percepties in het waarnemen worden onthuld en uitkomt in pure lichamelijkheid en kennendheid. Dit is de basis van ontwaking. Het bewegen van rauwe emoties, naar gevoelens en de nog subtielere essenties is de weg naar het bewust ervaren van non duale kennendheid en dat wat daaraan vooraf gaat. Essenties zijn subtiele gevoelens die het dichtst bij de realisatie van wat je bent liggen.

Op de een of andere manier transformeert het lichaam lijden naar ontwaken, mits je met een vriendelijke aandacht naar het lijden toe gaat en er enkele minuten in verblijft. Dat is iets eenvoudigs wat ons niet op school en opvoeding wordt geleerd. Zelfs in spirituele beoefeningen ontbreekt dit vaak of wordt er van alles omheen bedacht.

Share This
Stel hier je vraag