fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Je innerlijke houding beïnvloed de buitenwereld

Jij bent verbonden met de bron en in de flow. Het enige waarom het soms niet zo lijkt is, omdat je het gevoel van te kort, gemis, wanhoop, niet goed genoeg zijn en lijden niet wil ervaren. Deze gevoelens horen echter ook bij de verbinding met de bron en de flow. Het bewijs is het simpele feit dat deze ervaring er is. Het kost heel veel werk om een ervaring die er is, niet te willen hebben of weg te krijgen. Dit heeft dan ook geen zin.

Wanneer je in deze gevoelens van inadequatie ontspant en er met vriendelijk aandacht bij bent dan verandert het innerlijke perceptie op jezelf, het moment en de wereld. Het magische is dat niet alleen je perceptie verandert, maar ook je gedrag en de dingen die om je heen gebeuren. Alles wordt positiever, terwijl er in de wereld dezelfde dingen blijven gebeuren. Jouw wereld verandert door je innerlijke perceptie te veranderen. De innerlijke perceptie verander je door alles te laten zijn zoals het is, door niets te doen dus. Kun je het nog volgen, deze eenvoud.

Het heeft niet veel zin om de buitenwereld te veranderen. Het lukt niet en het kan niet vanuit een perceptie van tekort. De enige manier is innerlijk ontspannen en ervaren ´wat er is´. In dit Zijn verschijnt je innerlijke essentie en de werkelijke ervaring dat alles perfect, verbonden en in de flow is.  Er verandert niets aan de wereld en anderen en toch is er iets veranderd.

Ontspannen staat gelijk aan vertrouwen, want wanneer je ´alles neemt zoals het is´ kan er niets verkeerd gaan. Het gaat alleen verkeerd wanneer er een hechting is aan verwachtingen, verlangens, voorkeuren of dromen. Deze mogen allemaal bestaan, alleen ze zeggen niet veel over jou of de flow. Het ene komt uit en het andere niet. En je hebt er geen invloed op. Alles gebeurt vanzelf. Rust in de aandacht van aanwezig zijn. Rust in ´niet doen´. De paradox is dat dit in het begin moeite kost, dit ´niet doen´.

Ervaar het gevoel van te kort, minderwaardigheid, niet goed genoeg zijn, machteloosheid, wanhoop en de reacties die deze gevoelens te weeg brengt. Blijf rustig zitten op de bank, totdat de essentie van het leven begint te schijnen. Het licht van essentie smelt al je bevroren ontevredenheid. Het is zoals het is.

Share This
Stel hier je vraag