fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Naast ontwaken via de conceptloze aanwezigheid ik ben is mijn suggestie om je hoogste energie en waarheid te volgen. 

In het volgen van de hoogste energie en waarheid gebruik je de felt sense van dit moment. Dit is een lichamelijke energie aan de voorkant in je lichaam tussen de keel en het bekken. Vanuit deze energie ontstaan gedachten, inzichten, beelden, visies en richting. Dit noem ik ook wel jouw hoogste waarheid. Het lichaam heeft alle impulsen uit het verleden opgeslagen, verwerkt de situatie in het heden en geeft een gevoelde betekenis en richting naar de toekomst.

Het lichaam is al verbonden met alles en de felt sense is de verbinding

Het volgen van deze energie en waarheid geeft zingeving. Zingeving is verantwoordelijkheid nemen voor iets wat jij belangrijk vindt en dat komt voort uit een primaire impuls om te overleven. Het bevat een enorme creativiteit. Ik heb vroeger geleerd dat zingeving iets is wanneer alle primaire behoeftes zijn bevredigd (Maslov), maar dat klopt voor mij niet meer. Deze impuls van zingeving is alledaags en helpt de mensheid als totaal om te overleven.

Het volgen van je hoogste energie en waarheid kun je makkelijk onderdrukken, omdat het een zachte impuls is. Het heeft alle tijd en dringt zich niet uitdrukkelijk op. Het is iets waarvoor je in rust naar jezelf dient te luisteren. Het kan een terugkerende impuls om te bewegen zijn (energie) of een terugkerende reeks gedachtes (jouw waarheid).

Wanneer je het niet volgt gebeurt er over het algemeen niets. Het is makkelijk te onderdrukken en een leven te leiden vanuit een of andere autoriteit. De autoriteit kan zijn; een verinnerlijkt ideaalbeeld van je ouders, leraar, cultuur, religie, etc. Het vertrouwen en volgen van je eigen autoriteit en leraar is een kunst. Deze kunst kun je ontdekken me behulp van de vele (lichaamsgerichte) zelfonderzoeksmethodieken die tegenwoordig aangeboden worden. Volg hierbij je intuitie. Waar voel jij je tot aangetrokken? De rest volgt vanzelf.

De felt sense van aanwezigheid in je huidige ervaring is een enorm wijs systeem. Je hoeft het alleen gewaar te zijn en jezelf er aan over te geven. Er is niemand die jou kan vertellen wat je moet doen of hoe het zit. Alleen jij kan jouw waarheid definieren en verwoorden.

Volg de impuls of woorden die jou NU het meest gelukkig maken

Vrijheid en leiderschap liggen voorbij je eigen schuldgevoel, culturele waarden en wat anderen over jou denken of zeggen. Onderzoek het leven en neem de verantwoordelijkheid voor wat jij belangrijk vind in jouw leven. Breng je conclusies in de openbaarheid, zodat het onderdeel wordt van jouw werkelijkheid en wellicht de cultuur beinvloed. Er kan wat mij betreft niet genoeg gesproken worden over deze subtiele innerlijke leraar.

 

Share This
Stel hier je vraag