fbpx

Embodied Satsang

een plek om al je vragen te stellen en je ervaring te verwoorden

 

Wil jij jezelf ervaren als het Absolute?

Wil je af van stress, angst, depressie en onzekerheid?

Ontwaking en groei zijn spontaan en Nu

Embodied Satsang gaat over jezelf realiseren als het Absolute en dit inzicht blijvend belichamen als persoon. Je bent al wat je bent en dit drie maanden aandacht geven maakt alles helder. Het is het oefenen van radicale overgave in het moment. Het kan verwarrend, pijnlijk, chaotisch en stil zijn. Ik breng je aandacht steeds weer naar de stilte die jij bent en de natuurlijke ontvouwing van de persoon in de wereld.

We oefenen elke avond minimaal vijftien minuten met verschillende vormen van meditatie, zodat jij een vorm kunt vinden die bij je werkt. We doen vipassana, verbonden ademen, felt sense meditatie en geleide meditatie. Elke vorm kun je in de tussenliggende weken beoefenen.

Je bent al wat je bent.

Deze avonden hebben als functie om continuiteit te brengen in jouw inzicht en ervaring dat alles al compleet is. De identificatie met de persoon (lichaam, denken en voelen) gebeurt onbewust en in het moment. Door steeds weer de aandacht te vestigen als bewustzijn ontstaat er heldere Ontwaking.

Embodied Satsang is je prioriteit leggen bij Ontwaken

Leer zelfdenken in plaats van nadenken

Het zoeken komt voort uit een gesloten denkkader. In embodied satsang oefenen we om via het lichaam, denken en voelen onmiddelijk tot inzicht te komen. Het oefenen met het verwoorden (showing up) maakt het toegankelijk in het dagelijkse leven van werk, relaties en gezin. 

Wanneer de persoon er helemaal is zonder zelfafwijzing, is er de realisatie van het Absolute

De persoon is voor mij net zo echt als de realisatie dat ik het Absolute ben. Dit wijkt af van de meeste hedendaagse advaita stromingen, waarin het persoonlijke en de wereld meestal worden gezien als een illusie. Het ontkennen van de persoon en de wereld leidt naar verwarring en houdt de zoektocht in stand.

Wanneer

  • dinsdagavond: 18 februari, 3, 17 en 31 maart, 14 en 28 april
  • volgende reeks in september

Tijd

19.00 – 21.30

Kosten

100 euro voor de hele reeks of 20 euro per keer

Waar

Dirk Wittehof 15 Amsterdam (gratis parkeren) 

Wanneer je al een cursus volgt kun je gratis komen.

Fundamenteel Welzijn komt voort uit het onthechten van het verhalende zelf en het ervaren van non duale essentie. Dit gebeurt door beoefening van een meditatie die bij jou werkt. Een belangrijk onderdeel om Fundamenteel Welzijn in je leven te krijgen is het uitzoeken welke meditatie vorm bij jou past.

Je bent persoonlijk en onpersoonlijk tegelijk. Het denken kan dat niet bevatten

Ik werk met ingredienten uit Felt Sense Meditatie en Authenticiteitcirkel. Dit betekent dat voelen van lichamelijke sensaties en overgave aan het groepsproces belangrijke elementen zijn. Zelfrealisatie verloopt via het lichaam, denken en voelen. Door vragen te stellen en het lichaam te betrekken smelt de lading van het persoonlijke denkkader in onmiddelijke aanwezigheid. De structuren van de persoon blijven aanwezig en zijn nu vrij van drama.

Word verliefd op de lichamelijke beoefening en gebruik het dagelijkse leven om te wennen aan jezelf als bewustzijn

Hoe ziet een avond er uit?

We beginnen vaak met een kwartier ademwerk of meditatie.  Daarna is het een Surrendered Leadership cirkel waarin de innerlijke leraar de ruimte krijgt om zichzelf te verwoorden. In de groep zullen we regelmatig elkaars Essenties in het moment benoemen, zodat iedereen kan wennen aan zichzelf.  Het eenvoudige en super actieve samen zijn helpen je totaal flexibel te worden in de realisatie van wat je werkelijk bent. Dat is het ultieme geluk.

Je hoeft slechts enkele seconden per dag in de conceptloosheid te verblijven om je ware zelf te stabiliseren

Heb je een vraag of wil je contact?

15 + 14 =

NO copyright
Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden
Kleine groepen met persoonlijke aandacht
Betaalbaar voor iedereen
Open Source 

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This