fbpx

Embodied Satsang

Wil je ervaren hoe jouw innerlijke leraar, wijsheid of logos werkt?

Ben je nieuwsgierig naar de intelligentie van je lichaam?

Wil je contact met gelijkgestemde mensen?

Ontwaking en groei zijn spontane processen. Vestig je in de waarnemer, volg de intense sensaties in het lichaam en geef woorden aan wat je ervaart. Alles wordt vanzelf helder, omdat je bent wat je zoekt.

Embodied Satsang is een integratie van meditatie, lichaamsgerichte therapie en satsang. Het gaat over jezelf realiseren als absolute stilte en dit inzicht belichamen als persoon. Het is het oefenen van radicale overgave aan het moment. Het kan verwarrend, pijnlijk, chaotisch en stil zijn. Ik breng de aandacht steeds weer naar de stilte die jij bent en de innerlijke leraar die zijn eigen ontvouwing volgt.

Alle vragen lossen op in conceptloze aanwezigheid

Wanneer je het persoonlijke er helemaal laat zijn komt de stilte vanzelf. Het lichaam zie ik als ruimte met de capaciteit om te kennen. Door een thema en het daarbij behorende lijflijke gevoel met een aanvaardende houding te volgen beweegt de aandacht via het kennen naar de stilte en daaraan voorbij. Ik noem het een vorm van authentieke spiritualiteit, omdat de persoon helemaal meedoet. Er ontstaat een volledige flexibiliteit van ervaren waarin het Absolute, essentie en het persoonlijke moeiteloos samengaan. Authentieke spiritualiteit is revolutionair. Het legitimeert de wereld niet, het breekt de wereld; het troost de persoon niet, het verbrijzelt de ideaalbeelden. Alleen wanneer jij alles durft te ervaren en je volledig laat zien in het moment ontstaat er Zelfrealisatie en een beter leven voor iedereen.

Leer zelfdenken in plaats van nadenken

Het zoeken komt voort uit een gesloten denkkader. Door de sensaties in het lichaam te verwelkomen en te volgen ontstaat er wezenlijk inzicht. Er is een lichamelijke alchemie die die tot ontwaking leidt. In embodied satsang oefenen we ook het verwoorden van de ontwakingservaringen in het moment. Het verwoorden maakt het toegankelijk in het dagelijkse leven van werk, relaties en gezin.

Wanneer de persoon er helemaal is zonder zelfafwijzing, is er de realisatie van het Absolute

De persoon is voor mij net zo echt als de realisatie dat ik bewustzijn ben. In mijn teaching vergroot ik de aanwezigheid van het persoonlijke door onder andere met elkaar in contact te gaan. Dit wijkt af van de meeste hedendaagse advaita stromingen, waarin het persoonlijke meestal wordt onderdrukt. Dit creeert een schaduwkant en een innerlijke spanning. Het ontkennen van de persoonlijkheid leidt naar verwarring en houdt de zoektocht in stand. Door de wetmatigheden van de persoon (lichaam, denken en voelen) te kennen en te aanvaarden word je er vrij van.

De oefeningen

Een oefening die we doen is de aandachtcirkel waarin ik of vrijwilliger zich open stelt om de ervaring in het NU te verwoorden. Op deze manier kunnen we de essentie van elkaar en verlichting ervaren.

Wat ik ook aanbied is voorbeeld focus sessies, zodat je kunt zien en ervaren hoe makkelijk er een transformatieve (eenheids) ervaring ontstaat door het volgen van je intense lichamelijke sensaties.

 

Wanneer

  • dinsdagavond 8 en 22 oktober, 5 en 19 november
  • dinsdagavond 21 januari, 4 en 18 februari, 3, 17 en 31 maart

Tijd

19.00 – 21.30

Kosten

15 euro per keer of 150 euro onbeperkt

Waar

Dirk Wittehof 15 Amsterdam (gratis parkeren)

Aanmelden

door me een mail te sturen

 

 

Je bent persoonlijk en onpersoonlijk tegelijk. Het denken kan dat niet bevatten

Ik werk met ingredienten uit Focussen naar Essentie en Authenticiteitcirkel (circling). Dit betekent dat voelen van lichamelijke sensaties en overgave aan het groepsproces belangrijke elementen zijn. Zelfrealisatie verloopt via het lichaam, denken en voelen. Door vragen te stellen en het lichaam te betrekken smelt de lading van het persoonlijke denkkader in onmiddelijke aanwezigheid. De structuren van de persoon blijven aanwezig en zijn nu vrij van drama.

Word verliefd op de lichamelijke beoefening en gebruik het dagelijkse leven om te wennen aan jezelf als bewustzijn

Hoe ziet een avond er uit?

We beginnen met een kwartier ademwerk of meditatie.  Ik besteed aandacht aan non duale ervaringen (Essenties), omdat deze ervaringen een serene aanwezige basis vormen van waaruit ontwaking en groei vanzelf plaatsvinden. In de groep zullen we regelmatig elkaars Essenties in het moment benoemen, zodat iedereen er meer vertrouwd mee raakt. Soms doen we ook een oefeningen met contact om te spelen met het non duale en het persoonlijke. De eenvoudige en super actieve oefeningen helpen je totaal flexibel te worden in de realisatie van wat je werkelijk bent. Dat is het ultieme geluk.

Na afloop doen we altijd een rondje wat neem je mee of wat was je belangrijkste realisatie deze avond? Dit ritueel geeft inzicht in hoe iedereen de avond anders ervaart. Het is ook een intens leermoment voor iedereen, omdat alle aspecten van de avond en leven langskomen. Alles is welkom.

Je hoeft slechts enkele seconden per dag in de conceptloosheid te verblijven om je ware zelf te stabiliseren

Voorbereiding.

Non duale teaching (ontwaking).
Alexander Smit was iemand die aan de bron van de Nederlandse satsang stond. Zijn leraren waren Wolter Keers en Nissargadatta. Hier een mooie reeks geluidsfragmenten van zijn satsangs. Wat ik mooi vind is dat hij met zijn persoonlijkheid en humor stevig naar het absolute verwijst. De eerste rij video’s verwijzen allemaal naar onmiddellijke bevrijding.

Persoonlijke en filosofische teachings (groei).
Naast de realisatie van het Absolute is er bij mij veel aandacht voor het authentieke persoonlijke. Mijn doel is om je te laten zien hoe flexibel je dient te zijn. Elke ervaring is echt en waar. Naast je realisatie van jezelf als ruimte, leegte, liefde, absolute, etc is er al dat persoonlijke, de wetenschap en het filosofische. De tweede en derde rij video’s geven een indruk van hoe Eugene Gendlin er over denkt. Ik ben een grote fan van zijn werk. Praktisch heb ik dat uitgewerkt in de vorm van Autneticiteitcirkel.

Heb je vragen of wil je je opgeven? Stuur me een bericht.

9 + 3 =

NO COPYRIGHT

Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden

Kleine groepen met persoonlijke aandacht

Betaalbaar voor iedereen

Open Source

 

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This