fbpx

Embodied Satsang

Heb je een verlangen naar onmiddellijke bevrijding? Wil je iets doen aan dat steeds terugkerende gevoel van gemis? Kom je niet verder met therapie, meditatie, coaching en filosofische concepten?

Ontwaking en groei zijn spontane processen. Vestig je stevig in de waarnemer en volg de intense sensaties in het lichaam. Alles wordt vanzelf helder.

Embodied Satsang is een integratie van meditatie, lichaamswerk, therapie en Advaita Vedanta filosofie. Het gaat over jezelf realiseren als absolute stilte en tegelijkertijd als een belichaamd persoon. Het is niet de bekende satsang met vraag en antwoord. Het is een extreme overgave aan het moment, de intelligentie van de groep en je innerlijke leraar. Het kan verwarrend, pijnlijk, chaotisch en stil zijn. Jij maakt je eigen lessen en ik breng de aandacht steeds weer naar de essentie.

Authentieke spiritualiteit is revolutionair. Het legitimeert de wereld niet, het breekt de wereld; het troost de persoon niet, het verbrijzelt structuren. Alleen wanneer jij alles durft te ervaren en je volledig laat zien ontstaat er een beter leven voor iedereen.

Het zoeken komt voort uit een gesloten denkkader. Door de sensaties in het lichaam te betrekken ontstaat er wezenlijk inzicht.

Ik zie mezelf en anderen (elke seconde) de volgende reis maken;

1.Ik ben de persoon
2.Ik ben niets
3.Ik ben alles
4.Belichaming van voorgaande
5.Ik ben de persoon, niets en alles

Wanneer je de persoon er helemaal laat zijn, is er de realisatie van het Absolute

Door in te zien dat alles NU compleet is ontstaat het inzicht dat verlichting er altijd al was. Door de wetmatigheden van de persoon (lichaam, denken en voelen) te kennen word je er vrij van. De persoon is voor mij net zo echt als de realisatie dat ik bewustzijn ben. In mijn teaching vergroot ik de aanwezigheid van het persoonlijke door onder andere met elkaar in contact te gaan. Dit wijkt af van de meeste hedendaagse advaita stromingen, waarin het persoonlijke meestal wordt onderdrukt. Dit creeert een schaduwkant en een innerlijke spanning. Het ontkennen van de persoonlijkheid leidt naar verwarring en houdt de zoektocht in stand.

Je bent persoonlijk en onpersoonlijk tegelijk. Het denken kan dat niet bevatten

Ik werk met ingredienten uit Focussen naar Essentie en Authenticiteitcirkel (circling). Dit betekent dat voelen van lichamelijke sensaties en overgave aan het groepsproces belangrijke elementen zijn.

Zelfrealisatie verloopt via het lichaam, denken en voelen

Door vragen te stellen en het lichaam te betrekken smelt de lading van het persoonlijke denkkader in onmiddelijke aanwezigheid. De structuren van de persoon blijven aanwezig en zijn nu vrij van drama.

Word verliefd op de lichamelijke beoefening en krijg je concepten over verlichting helder

We beginnen elke sessie met een kwartier ademwerk. Extra zuurstof ontspant de spieren, geeft ruimte aan gevoel en brengt een helder bewustzijn. Meestal doen we ook een oefening met contact om het persoonlijke naar boven te halen. Verder  besteed ik aandacht aan non duale ervaringen, omdat deze ervaringen een serene basis vormen van waaruit Zelfrealisatie kan ontstaan. Deze non duale ervaringen noem ik ook wel Essentie.  Het zijn subtiele lichamelijke sensaties zoals; versmeltende liefde, aanwezigheid, ruimte, leegte, kracht, stilte, onschuld en helderheid noemen.

In de groep zullen we regelmatig elkaars Essenties in het moment benoemen, zodat iedereen er meer vertrouwd mee raakt. Het dagelijkse leven ervaren door het filter van Essentie geeft een serene, speelse en zachte kwaliteit. Door dit te oefenen in Embodied Satsang ontstaat er een gemak om in het dagelijkse leven steeds weer terug te keren naar deze conceptloze ervaring. Deze eenvoudige en super actieve beoefening smelt in de realisatie van wat je werkelijk bent. Dat is het ultieme geluk.

Je hoeft slechts enkele minuten per dag in de conceptloosheid te verblijven om je ware zelf te realiseren.

Voorbereiding

Luister naar onderstaande mp3 fragmenten van Alexander Smit en de youtube filmpjes hieronder. Het geeft een denkkader waarin Embodied Satsang plaatsvindt.

Alexander Smit was iemand die aan de bron van de Nederlandse satsang stond. Zijn leraren waren Wolter Keers en Nissargadatta. Hier een mooie reeks geluidsfragmenten van zijn satsangs. Wat ik mooi vind is dat hij met zijn persoonlijkheid en humor stevig naar het absolute verwijst. Onderstaande video’s verwijzen allemaal naar het onmiddellijke bevrijding.

Dit zijn overigens niet de vormen van satsang die bij mij gebeuren. Naast de realisatie van het Absolute is er veel aandacht voor het authentieke persoonlijke. Het is echter wel belangrijk om (eerst) het Absolute perspectief te realiseren.

 

Wanneer

  • dinsdagavonden 6 augustus tot en met 3 september
  • dinsdagavond 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november

Tijd

19.00 – 21.30

Kosten

15 euro per keer of 100 euro onbeperkt

Waar

Dirk Wittehof 15 Amsterdam (gratis parkeren)

Aanmelden

door me een mail te sturen

Democratisering van transformatie

Betaalbaar voor iedereen.

Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht.

Open source.

 

Heb je vragen of wil je je opgeven? Stuur me een bericht.

15 + 11 =

NO COPYRIGHT

Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden

Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht

Betaalbaar voor iedereen

Open Source

 

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This