fbpx

Embodied Satsang

Wil jij jezelf ervaren als het Absolute?

Wil je contact met gelijkgestemde mensen?

Ontwaking en groei zijn spontane processen. Vestig je in de waarnemer, volg de levendigheid in het lichaam en geef woorden aan wat je ervaart. Alles wordt vanzelf helder, omdat je bent wat je zoekt.

Embodied Satsang is een integratie van meditatie, lichaamsgerichte therapie en satsang. Het gaat over jezelf realiseren als absolute stilte en dit inzicht belichamen als persoon. Het is het oefenen van radicale overgave in het moment. Het kan verwarrend, pijnlijk, chaotisch en stil zijn. Ik breng de aandacht steeds weer naar de stilte die jij bent en de innerlijke leraar die zijn eigen ontvouwing volgt.

Emodied Satsang is je prioriteit leggen bij ontwaken

Leer zelfdenken in plaats van nadenkenHet zoeken komt voort uit een gesloten denkkader. Door de sensaties in het lichaam te ervaren ontstaat er wezenlijk inzicht. Het lichaam heeft een innerlijke alchemie die die tot ontwaking leidt. Het is je alleen nooit verteld. In embodied satsang oefenen we dit feit en verwoorden we de ontwakingservaringen in het moment. Het verwoorden maakt het toegankelijk in het dagelijkse leven van werk, relaties en gezin.

Wanneer de persoon er helemaal is zonder zelfafwijzing, is er de realisatie van het Absolute

De persoon is voor mij net zo echt als de realisatie dat ik het Absolute ben. Dit wijkt af van de meeste hedendaagse advaita stromingen, waarin het persoonlijke en de wereld meestal worden gezien als een illusie. Het ontkennen van de persoon en de wereld leidt naar verwarring en houdt de zoektocht in stand.

 

Wanneerer

  • dinsdagavond 21 januari, 4 en 18 februari, 3, 17 en 31 maart

Tijd

19.00 – 21.30

Kosten

150 euro

Waar

Dirk Wittehof 15 Amsterdam (gratis parkeren) 

Je bent persoonlijk en onpersoonlijk tegelijk. Het denken kan dat niet bevatten

Ik werk met ingredienten uit Felt Sense Meditatie en Authenticiteitcirkel. Dit betekent dat voelen van lichamelijke sensaties en overgave aan het groepsproces belangrijke elementen zijn. Zelfrealisatie verloopt via het lichaam, denken en voelen. Door vragen te stellen en het lichaam te betrekken smelt de lading van het persoonlijke denkkader in onmiddelijke aanwezigheid. De structuren van de persoon blijven aanwezig en zijn nu vrij van drama.

Word verliefd op de lichamelijke beoefening en gebruik het dagelijkse leven om te wennen aan jezelf als bewustzijn

Hoe ziet een avond er uit?

We beginnen vaak met een kwartier ademwerk of meditatie.  Ik besteed aandacht aan non duale ervaringen (Essenties), omdat deze ervaringen een serene aanwezige basis vormen van waaruit ontwaking en groei vanzelf plaatsvinden. In de groep zullen we regelmatig elkaars Essenties in het moment benoemen, zodat iedereen er meer vertrouwd mee raakt. Soms doen we ook een oefeningen met contact om te spelen met het non duale en het persoonlijke. De eenvoudige en super actieve oefeningen helpen je totaal flexibel te worden in de realisatie van wat je werkelijk bent. Dat is het ultieme geluk.

Je hoeft slechts enkele seconden per dag in de conceptloosheid te verblijven om je ware zelf te stabiliseren

Heb je vragen of wil je je opgeven? Stuur me een bericht.

4 + 6 =

NO COPYRIGHT

Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden

Kleine groepen met persoonlijke aandacht

Betaalbaar voor iedereen

Open Source

 

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This