fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Hoe bij het goede gevoel te komen door niet te doen is de vergeten kennis

Door het focussen leer je hoe je steeds weer bij het goede gevoel in het lichaam komt. Dit heeft consequenties voor je leven. Dit goede gevoel wordt namelijk je basis. Handelen vanuit het goede gevoel heeft effect op je werk, relaties, opvoeding, de wereld.

Het goede gevoel varieert van non duale essenties zoals ruimte, kracht, liefde, aanwezigheid tot lichamelijke effecten zoals ontspannen, genieten en meer extatische vormen.

In de authenticiteitcirkel leer je om er te zijn met wat er is. Dit begint met het delen van wat je opmerkt in contact. Wat je opmerkt zijn lichamelijke sensaties, gedachtes en observaties van dingen buiten het lichaam. Dit is jouw wereld en alles wat er waar te nemen is. Wanneer je het taboe op deze waarnemingen weghaalt en in contact brengt ontstaat er authenticiteit en diepgang in contact.

In de authenticiteitcirkel gebeurt van alles; van liefde tot conflict. Alles wat we in de wereld zien qua communicatie komt naar voren waardoor je direct kunt oefenen om jouw hoogste waarheid in te brengen. Wanneer je dit beheerst heeft dit invloed op je relaties en daarmee de wereld. Men weet wat je denkt, voelt en waarneemt, waardoor er een persoonlijk contact ontstaat.

Naast de realisatie dat je onpersoonlijk bewustzijn bent is er de persoonlijkheid die zich wil uitdrukken in de wereld. Er is ook zoiets als de Persoon van Essentie, die komt langzaam en zeker naar voren in het proces van drie maanden contact.

In de training tot zijngeorienteerde begeleider leer je deze processen (in jezelf en de ander) te herkennen en te begeleiden. Het is de kunst van het niet doen en luisteren die centraal staan. Alle kennis en ontspanning komen voort uit ZIJN. Door hier een half jaar mee bezig te zijn ontstaan er meer momenten van bewust ZIJN in je leven. Het is als een nieuwe vorm van geluk die je leert waarderen.

De eerste drie maanden is het ondergaan van voorgenoemde methodes en in de drie maanden daarop leer je om in de begeleidersrol te stappen door eigenaarschap te nemen over het groeps en begeleidingsproces. Het bestaat uit veel doen en ervaren. Vallen en opstaan. Het is een samen zoeken naar jouw talenten en stijl van begeleiden.

De grens van een conflict in de groep is daar waar het kwaadaardig wordt

Ik ontdek steeds meer patronen in het groeps en relatieproces. Het herkennen is een ding en het bijsturen in de begeleiding is een ander ding. Hoe doe je dat? Dat is voor iedereen net iets anders. Je leert jezelf in te brengen en te volgen. Door patronen keer op keer te herkennen ontstaat er authenticiteit in je begeleidingsstijl. Dat is je kracht, je ziel.

Er blijken duidelijke peilers te zijn die leiden naar een liefdevol en daarmee veilig contact. Wanneer je deze verinnerlijkt kun je er mee gaan werken. Wanneer er geen liefde doordringt in het contact houdt het contact op. Wanneer er geen contact is wordt het leven droog, eenzaam en leeg. Deze peilers gaan we in de training onderzoeken en aanvullen.

De verveling en leegte veranderen in contact en levendigheid

In een welvarende omgeving liggen verveling en onprettige leegte op de loer. Zelfrealisatie en/of werkelijk contact geven tegenwicht aan deze fenomenen. Ik vermoed dat met name werkelijk contact steeds vaker het onderwerp van verlangen zal worden in de maatschappij. Ik zie voornamelijk twee oorzaken;

  • het isolerende effect van overmatig gebruik van computers en telefoons
  • het verlangen naar transparantie en eerlijkheid

Bij elkaar blijven is het nieuwe scheiden hoorde ik laatst op de radio. Werk is de nieuwe kerk is ook een uitspraak die ik ergens opving in de media Dit zijn tekenen dat er iets gaande is. Er schijnt bijvoorbeeld een beweging op gang te komen waarin jonge koppels eerder in relatietherapie gaan, omdat ze zien dat scheiden geen meewaarde heeft. Zou het zo zijn dat het scheiden zijn hoogtepunt heeft bereikt en dat mensen meer gaan investeren in contact? Daar lijkt het op.

[contact-form-7 id=”7766″ title=”Contact form 1″]

 

Share This
Stel hier je vraag