fbpx

Ik ben Creator

alles is mogelijk

 

Expressie, Experimenteren, Integreren en Transformeren

Wanneer je hebt geleerd hoe je in het moment kunt kiezen om jezelf te ervaren als heelheid, essentie en/of het absolute is er een vorm van (verhoogde) emotionele balans. Er is hier niets nodig, er is geen tijd en geen probleem. Alles wat  hierna gebeurt is overvloed.

Als je wil kun je meester worden over jouw innerlijke staat van zijn en creeren vanuit de heelheid van leegte

Ik ben de creator is een beoefening waarbij je meerdere keren op een dag kiest voor het verblijven als jouw toekomstige-nu-droom. Hoe dit voor jou het beste werkt kun je uitzoeken door het te gaan doen. Wat ik fascinerend vind is dat ik als bewustzijn of kennendheid mijn gedachtes kan kiezen. Zo kan ik pessimistische gedachtepatronen herkennen en stoppen door deze te vervangen door optimistische gedachte patronen zoals het bedenken van een droom-toekomst.

Het manifesteren in de wereld/materie is een middel om jezelf dieper in contact te brengen met jezelf als het universum

De beoefening.
1.Voelen.
De beoefening, zoals ik hem doe, bestaat in eerste instantie uit het met een vriendelijke houding voelen van lichamelijke sensaties wat overloopt in het mezelf ervaren als dankbaarheid, leegte, ruimte of andere essentie. Dit is de deur naar het veld van oneindige stilte en mogelijkheden. Wat ik erbij gebruik is bijvoorbeeld verbonden ademen; tien keer vier seconde in- en vier seconde uitademen. Deze fysieke oefening activeert het parasymphatische zenuwstelsel en brengt een ervaring van rust. Een ander hulpmiddel is een begeleide meditatie van Joe Dispenza.

De kern van deze fase is dat je voorbij de analytische mind komt, zodat je de onbewuste gedragspatronen kunt herprogrammeren (zie uitleg..)

Een negatief gevoel van te kort of angst (lage trilling/verleden) is een signaal dat er geen afstemming is met je hogere zelf/creatiekracht. Ga dan actief naar je droom totdat er een positief gevoel van overvloed/onbegrensdheid/opwinding is (hoge trilling/toekomst). Wat wind jou NU op?

2.Verlangen en dromen.
Om te kunnen dromen heb ik eerst een verlangen nodig. Dit kan een verlangen zijn naar rijkdom, een gevoelsstaat of een levenswijze. Vervolgens ga ik mijn droom leven bedenken/verbeelden/fantaseren zoals ik die in de vorm wil leven.  Hierbij kom ik in de beleving dat dit droom leven zich nu afspeelt. De droom is een intentie en tegelijk een vraag aan het universum. Onderdelen van de droom/intentie;
– hoe voel ik me als ik in deze droom-toekomst-nu zit?
– alles beschrijven in termen van wat er wel is
– specifiek dingen omschrijven
– mijn essentie/roeping

Mijn essentie of roeping is samen doordringen in liefde wat verschillende betekenissen voor mij heeft. Het is werken met groepen, iedereen in zijn eigen leraarschap zetten en de kern van transformatie processen verwoorden. Deze roeping vormt de basis van mijn visualisaties.

Wanneer ik weet wat ik wil kan ik iets vragen en wanneer ik iets vraag kan het universum geven

Ik ben onmatig en duidelijk in hoe ik het resultaat zie, maak de keuze om er naar toe te bewegen en neem het risico om er alvast in te geloven. Het voelt aan als gokken met het idee dat ik ga winnen, er zitten gevoelens van hoop, vertrouwen en optimisme in.

Wanneer het droombeeld helder is kun je met mentale repetitie je nieuwe gedrag innerlijk oefenen. Wanneer je dit gedrag helder hebt kun je in het dagelijkse leven alvast zo gaan reageren. Alsof je al die versie bent waar je van droomt. Zie het als sturen van energie. Energie is neutraal en heeft geen wil, jij kan dit vormgeven.

3.Actie en vastberadenheid.
Ik doe een concrete eerste stap in mijn dagelijkse leven vanuit het gevoel van de vorige twee stappen. Ik stel doelen en maak een plan. Ik blijf naar het doel bewegen door steeds mijn hoogste impuls te volgen. Wanneer een bepaalde hoogste impuls afneemt, laat ik deze los en volg ik de volgende hoogste impuls. De weg naar het doel is niet logisch en vormt zichzelf. Belangrijk is om een vastberaden houding te hebben en te blijven focussen op het doel.

Wanneer je actie onderneemt in waar je goed in bent ontstaat er vanzelf een positieve mind set. Een leuk bijeffect is dat het je imuunsysteem verhoogd en je minder vatbaar bent voor ziekte.

Ongeziene hulpbronnen die ontstaan zijn bijvoorbeeld intuitie, geluk, synchroniciteiten, dromen en onverwachte mentale visualisaties

Handel alsof je volledig vertrouwen hebt.
Het is een creatieve, actieve en moedige beoefening. Nieuwe gedachtes geven nieuwe ervaringen en nieuwe ervaringen trekken andere energie aan.

Problemen, tegenslagen, angst, verwarring, kritiek van anderen en fouten maken zijn in deze beoefening tekenen dat je op de goede weg bent. Maak jezelf dus ook klaar voor deze (tijdelijke) ongemakkelijkheid. De kunst is om je te blijven focussen op je droom. Op een gegeven moment ontstaat er een open mindset waarin het voelt alsof alles mogelijk is.

Met een intentie (gedachte/droombeeld) zend je jouw wens het universum in en met een verhoogde emotie (leegte, oneindigheid, ruimte, het onbekende, etc.) trek je de manifestatie van dit droombeeld in je leven aan.

Alles met mate.
Ik doe de beoefening tot nu dagelijks om te onderzoeken of de theorie en de praktijk voor mij overeenkomen. Vanuit mijn ervaring in het algemeen met creeren weet ik dat er een eigen ritme en wijsheid in zit. Wat me opvalt is dat ik kan genieten van de beoefening op zichzelf.
Een zich herhalende innerlijke keuze activeert het vertrouwen en daarmee de wet van aantrekking. Op een gegeven moment is het alsof het hele universum gaat meewerken aan mijn droom. Dit kan gaan aanvoelen als Ik ben creator.

Ik kies mijn zielstroom, ik ben de kapitein van mijn leven

Er zullen ook dagen en uren zijn waarin de beoefening niet aanslaat. Dan laat je het gaan. Soms is het tijd voor wat schaduwwerk op je zelfafwijzingen of simpelweg vermaak in je leven. Na deze rust ga je weer door met de techniek van dromen en actie. Een laag dieper dan opgeven is rustig doorgaan.

Ik volg mijn hoogste verlangen en hoogste integriteit door me af te vragen; wat wind mij NU op?

Ik zie het als een spel met de materie, gedachtes en emoties. De droom en doelen komen meestal niet precies uit zoals ik het heb bedacht en niet op het tijdstip dat je verwacht. Ik ben bereid om verrast te worden.

De wondervraag.
Beschrijf in detail hoe jouw leven eruit ziet wanneer je volledig in je potentie en (innerlijke) overvloed leeft. Je wordt wakker en er is een wonder gebeurd. Alles wat je wenst is uitgekomen; hoe voel je je? wat ruik je? wat hoor je? waar word je wakker en met wie? Je staat op, loopt rond, ontdek je omgeving; wat zie je, wat ervaar je? heb je huisdieren? hoe ziet je huis eruit? je omgeving? Maak de verbeelding zo levendig mogelijk en neem de tijd voor deze oefening. Het beeld bouwt zichzelf op. Wanneer je er helemaal in zit geniet je er van en misschien kun je een innerlijke emotionele overvloed ervaren. Hoe voel jij je in deze viaualisatie? Rond het ergens af. Ga dan na wat een eerste stap kan zijn om naar die droom toe te werken.

Een toekomst bouw je op in dit moment en fantasie is een middel

Met dit uitgebreide gevoelsbeeld kun je jezelf voorbij je huidige persoonlijkheid ervaren. De persoonlijkheid is meestal een stagnerende energie die je in een comfortzone houdt. Door hier bewust van te zijn en er aan voorbij te gaan kun je elke dag een stukje oneindiger worden. Belangrijk is ook om kleine actiestappen te nemen. De actie en de uitkomsten zijn nieuwe ervaringen die ook weer meehelpen om het oude te overstijgen. Actie en uitkomst zijn de vertaling van de onbegrensde innerlijke staat naar de materiele werkelijkheid.

Vragen die mij helpen om in de essentie van mijn creatie te komen zijn; Wat maakt me levendig? Wat wind me Nu op? Wat is mijn behoefte? Wat voedt mij? Wat maakt me blij? Wat wil ik echt? Wat geeft me een gevoel van overvloed?

Start NU.
De kracht is om een keuze te maken en te beginnen. Niet alles voorbereiden of willen begrijpen tot dat alle sterren goed staan. Dat is uitstellen. Begin NU. De kern van deze beoefening is een alchemie op gang brengen tussen het innerlijke en de materie.

Een paradox is dat ik mezelf ervaar als goddelijk bewustzijn, heel en compleet en niets nodig heb

Aanbod; Wat is jouw essentie?

Het kennen van je persoonlijke essentie geeft richting aan je droom.

Dit zijn een reeks schrijf, teken, visualisatie en reflexie oefeningen die je zelf doet.  De oefeningen kun je in een paar dagen doen of verspreid over enkele weken. Na afloop heb je jouw essentie in drie woorden helder.

Mijn essentie is “samen doordringen in liefde”. Deze essentie zet ik in allerlei specifieke vormen in de wereld. Steeds komt er weer een nieuw idee, beeld of impuls om mijn essentie in de wereld te zetten. Dat zie ik als creatie. Het voelt als afgestemd zijn met het geheel en dat geeft mij een gevoel van balans en overvloed.

Tijdens de individuele sessie bespreken we wat je hebt ontdekt en wat je eerste stap kan zijn. Zingeving komt voort uit verantwoordelijkheid nemen voor wat jij belangrijk vindt.

Wanneer je deze sessie boekt krijg je eerst een link naar de opdrachten. Ik stuur je in de loop van de week een mail om een individuele sessie in te plannen.

NO copyright
Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden
Kleine groepen met persoonlijke aandacht
Betaalbaar voor iedereen

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This