fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Het lichaam, en specifiek de felt sense, is voor mij het centrum van alle realisatie. Vanuit de felt sense ontstaat het voelen, denken, de persoon, de wereld, het universum en ook de realisatie van mijzelf als het onpersoonlijke Absolute. Ik kan je niet vertellen hoe dat allemaal gebeurt, er is geen logisch verhaal. Het is allemaal NU.

Gisteren voelde ik melancholische heimwee naar mijn oude leven, hoewel ik niet naar mijn huis, stad of werk terug wil

Wat mij nu fascineert is de beleving van mijzelf als reizend mens. Alle zingevings en relatie structuren waar ik in functioneerde zijn een soort van weg en ik heb het gevoel mezelf als persoon opnieuw uit te vinden.

In de afwezigheid van de oude structuren kwam ik de eerste weken eerst veel leegte tegen. Onprettige leegte en prettige leegte. Er is geen doel, geen project, geen plek om te aarden en de relaties met Yashodara en mijn kinderen veranderen. Het enige wat onveranderlijk is, is de grond van mijn bestaan, wat ik werkelijk ben.

Ik ben is de kracht achter alles

De laatste dagen in Orgiva waren interessant. Het is een plek waar hippies al vanaf de zeventiger jaren zijn neergestreken (net als in Ibiza). Er zijn allerlei communities hier in de bergen. De mensen staan met elkaar in contact met app groepen. Het lijkt op Ibiza en toch is het hier anders. Er is meer Zijn. In Ibiza is de energie meer UP, meer plannen en toekomst. In Orgiva lijkt er meer hippie cultuur te zijn. Ik hoor mensen dezelfde ongeschreven regels benoemen, zoals lage prijzen hanteren en omgangsnormen. Er wordt hier door de overheid ook meer gedoogd. Overal zie ik campers, vrachtwagens, yurts, etc. in de natuur staan. Mensen claimen een plek en gaan er wonen.

Mooie van Orgiva is de ligging, de rivier, de bergen en het strand op een uur rijden

Mijn oudste dochter, haar vriend en zoontje gaan ook een jaar met sabbatical in een camper en we hebben net besloten om vanaf juni samen richting Noorwegen te gaan. Lijkt me erg leuk om als familie samen rond te trekken. Luna en Dotje komt dan zo vaak als mogelijk tijdens de schoolvakanties. De oudere kinderen van Yashodara (Angel en Luna) zullen we waarschijnlijk minder zien, want die hebben op dit moment ander leven met vrienden, kinderen, muziek en werk.

Wanneer al het moeten wegvalt krijgt de persoon ruimte voor zijn natuurlijke ontvouwing

Wanneer ik nu rondloop in deze eindeloze vakantie is er een nieuwe soort ontspanning. Tijdens een gewone vakantie is er heel subtiel toch een tijdsdruk. Ik rij snel naar de bestemming en als ik er ben is de voorkeur dat elke dag een soort leuk is, want na drie weken is er weer de structuur van geldverdienen om te leven. Omdat dit nu niet hoeft krijgt elke activiteit en elke tegenslag een tijdloos karakter. Er ontstaan minder verhalen. Het Zijn zonder doel of doen komt meer naar de voorgrond. Dit is een vorm van leegte die zich na drie weken steeds meer vult met een heldere, verstilde en dankbare aanwezigheid. De dankbaarheid komt voort uit het idee dat ik geld heb gekregen van het universum zonder daar iets voor gedaan te hoeven hebben. Een ander idee wat daarbij steeds vaker opkomt is dat ik de technieken van Fundamenteel Welzijn gratis kan doorgeven, als een soort dankjewel.

Share This
Stel hier je vraag