fbpx

Yashodara Landvreugd

Ik verken de wereld van de ander met mijn liefdevolle

nieuwsgierigheid en openheid

Een schets van mijn persoonlijke leven 

Mijn naam is Yashodara Landvreugd, sommigen kennen mij (nog) als Mailin Fleur. Met mijn Surinaams/Friese achtergrond groeide ik op  in Utrecht, Curacao en Doetinchem, in een hecht gezin met mijn ouders en drie zussen.  Vooral in de Achterhoek voelde ik mij een buitenstaander met mijn Caraïbische uiterlijk in die toch wel gesloten boeren omgeving. Als een echte nummer 6 van de enneagrammen, was ik vaak in angst en onzeker. De wereld om mij heen wilde ik begrijpen en dat deed ik vooral door te observeren, me aan te passen zodat ik niet meer opviel en daar waar mogelijk vele vragen te stellen. Terugkerende tegengestelde verlangens in mijn leven zijn: me welkom willen voelen en erbij willen horen vs me afzetten tegen de mute en uniek zijn.

Pas rond mijn 17e begon ik thuis te komen bij mezelf. Meer en meer liet ik me zien en dat ging gepaard met me verzetten tegen mijn omgeving door anders te durven zijn. Ik woonde een half jaar in Spanje, leerde Spaans spreken en vertrok daarna naar Amsterdam waar ik sinds mijn 20ste ben blijven wonen. Al snel kreeg ik een relatie met de vader van mijn oudste zoon.
Ik heb drie kinderen gebaard (twee zoons en een dochter) van 3 verschillende vaders. Die relaties en het co-ouderschap met de 3 exen inspireren mij in mijn werk met koppels en co-ouders.
Liefdesrelaties en alles dat daarmee samenhangt heeft mij van jongs af aan gefasineerd.

Ik geef RealPlay sessies aan liefdeskoppels, begeleid co-ouders in hun co-ouderschapsperikelen en geef ook de authenticiteitscirkel. Daarnaast ben ik ambulant gezinsbegeleider bij Hvo Querido, de organisatie die zorgt voor de opvang van dak- en thuislozen. 

Toen ik 27 was, nam ik toevlucht tot het Tibettaans Boeddhisme. Bijna 20 jaar lang maakte ik onderdeel uit van de Karma Kagyu sangha met mijn lama Ole Nydahl. Het was als thuiskomen omdat ik sinds mijn prille jeugd al levensvragen had die hier en nu eindelijk beantwoord konden worden. Door dagelijks te mediteren en bepaalde oefeningen te doen ontwikkelde ik niet alleen discipine maar ook het vermogen om mijzelf en mijn leven met alles dat daarin gebeurt, meer en meer van een afstandje te kunnen waarnemen. Het heeft mij geholpen om door crissesen heen te komen en te accepteren hoe de dingen gaan. Toch miste ik iets essencieels. Het erkennen van mijn gevoelens en het herkennen van mijn behoeftes.

Sinds 2013 heb ik een grote passie voor en kennis van geweldloze communicatie. In deze teaching werd dat voorgenoemde stuk geheel belicht. Ik werd me als moeder, als partner, als werknemer en bovenal als mens beetje bij beetje bewust van wat ik zelf voel en belangrijk vind. Het heeft mijn leven en met name mijn relaties totaal veranderd, De kennis en ervaring die ik door de jaren heen heb opgedaan, zet ik in, in al mijn werk en relaties. Met dank aan mijn NVC leraar Yoram Mosenzon.

Ik zou kunnen zeggen dat ik Ferry leerde kennen in de zomer van 2016 tijdens een authenticiteitscirkel op het zomerfestival Open Up

Daarna kregen we een relatie en begon hij authenticiteitscirkels te geven waar ik aan deelnam. In al die cirkels heb ik vooral mezelf beter leren kennen en daarmee tot zelfacceptatie weten te komen. Dit is een langdurig en diepgaand proces geweest waarbij ik de authenticiteitscirkel gebruikt heb om mijn nieuwe vorm van zijn uit te proberen. Het heeft me tot ontwaking gebracht en daarbij voel ik grote dankbaarheid.
Nog steeds verdiepen de zelfacceptatie  en groei zich, het is in feite een eeuwig ‘work in progress’.

Dit is mijn gebed voordat ik aan het werk ga, opdat ik me werkelijk open stel voor mijn hogere Zelf, mijn ware IK. ‘Laat mijn ogen zien wat gezien wil worden, laat mijn oren horen wat gehoord wil worden, laat mijn hart voelen wat gevoeld wil worden. Ontstaan uit stilte en gestuurd door liefde, geef ik mij over aan mijn hogere Zelf. Ahee!’

Oftewel al die verschillende teachings, ervaringen en inzichten bij elkaar hebben mij gevormd tot wie ik ben als persoon. De persoon die sessies en authenticiteitscirkels geeft met koppels, co-ouders en groepen.

Ik weet dat het mijn purpose is om openheid en eerlijkheid in de wereld te brengen. Dat doe ik overal waar ik ben en dus ook tijdens de RealPlay sessies, de authenticiteitscirkels en bij het schrijven en maken van blogs en vlogs over RealPlay over mijn (liefdes)leven.

Wanneer ik zelf open ben, creëer ik daarmee ruimte en veiligheid voor de ander om dat ook te doen. Dit is de aard van het beestje zou je kunnen zeggen. Als jong kind wilde ik altijd al de waarheid weten en dwong ik onbewust mijn opvoeders tot openheid.

Ik heb de ervaring en het geloof dat zelfrealistatie te bereiken is via verschillende ‘wegen’. Mijn lama zei altijd dat de liefdesrelatie alles in zich heeft om mee te werken en tot ontwaken te komen. Dit resoneert in mij.

Ferry en ik hebben een manier van communiceren en verbinden ontwikkeld die we graag delen met andere koppels. Het heet Realplay; ‘Let’s play for Real’. Wanneer we een sessie geven, doen wijzelf ook altijd mee met de oefeningen. Dit komt voort uit de gedachte dat je van het zien van hoe anderen iets doen herkenning en empathie voor jezelf kan voelen. Wat meestal zorgt voor een gevoel van veiligheid waardoor open en eerlijk zijn makkelijker gaat.

Neem wanneer jouw nieuwsgierigheid geprikkeld is, contact op voor een kennismakingsgesprek of boek direct een sessie of je deelname aan de authenticiteitscirkel.

Ahee!

Yashodara 

NO copyright
Alles op deze website mag je gebruiken en verspreiden
Kleine groepen met persoonlijke aandacht
Betaalbaar voor iedereen

Ferry Maidman | met Liefde & Plezier

Share This