fbpx
06 48477946 en 06 57934749 info@spiritueelleraar.nl

Enkelvoudigheid.

Stel je voor dat Zelfrealisatie het enige doel is in je leven. Dan staat alles wat je meemaakt in dienst van DAT. Door eenvoudigweg elke ervaring te dragen en waar te nemen wordt duidelijk dat jij het waarnemende principe bent. Bewustzijn. In het voortdurend besef van jezelf als bewustzijn ontstaat er stilte. Deze stilte verdiept zich in de Kennendheid dat jij DAT bent waar bewustzijn uit voortkomt. Het Absolute. DAT is het ultieme geluk. En het fysieke leven kabbelt en dendert gewoon door.

Inquiry/Focusing

Het is als een heldere vloeistof in een glazen flesje wat de oplossing is om Fundamenteel Welzijn in je jeven te ervaren, de kern van elk zelfonderzoekswerk en bijna niemand wil hebben;

Inquiry/focusing. Simpelweg hoe het lichaam, ontwaken en groei werkt.

De methode bestaat uit ongeveer twintig minuten vier waarnemingsgebieden ervaren vanuit dit moment;

1.context of verhaal
2.lichamelijke sensatie (felt sense)
3.emotionele sfeer
4.symbool (woord, geluid, gevaar, kleur of beeld).

Dit wordt begeleid door enkele vragen/stappen. Deze vragen en stappen zijn tegelijk een meerwaarde ten op zichte van bijvoorbeeld zen/vipassana meditatie.

Er komt tijdens de inquiry vanzelf een non duale essentie zoals ruimte, licht, energie, aanwezigheid, leegte, liefde of helderheid zonder oorzaak in de ervaring. Het lichaam maakt stilte aan en ontstijgt zichzelf.

Vervolgens komt de realisatie van jezelf als bewustzijn en/of iets voorbij bewustzijn. Zelfrealisatie. Elk moment is dit aan de orde.

Resultaat vreugde om niets en de lading gaat uit het drama/lijden. Zonder dat de persoon (de identificatie met lichaam, denken en voelen) stopt met groeien in de wereld met oa langdurige zorgzame relaties, zingeving en schaduwwerk.

Share This
Stel hier je vraag