fbpx

In deze retraite maak je kennis met de essentie van mijn werk, anderen en de natuur. Ik deel mijn werk en de oefeningen in de ochtend en achter in de middag. De ontspannen sfeer en de openheid in de groep leiden in mijn ervaring naar een intensief zelfonderzoek. We zullen ongeveer met tien personen zijn.

Er worden filmopnames gemaakt voor een online cursus die ik aan het maken ben.

We doen onder andere de volgende meditaties

1.verbonden ademen met Tom van Huijstee (twee sessies)
2.authenticiteitcirkel (6 sessies)
3.felt sense meditatie (6 sessies)

Het verwoorden en in contact brengen van wat er leeft brengt diepgang en wezenlijke vernieuwing in jezelf en in de groep. De groep is de leraar.

De retraite vindt plaats op een schitterende en eenvoudige plek. Verwacht geen luxe, wel (internet en telefoon) stilte en natuur. Ibiza heeft vele kanten. Wat mij raakt is dat het eiland een intense levendigheid en contact losmaakt die verder gaat dan in Nederland. Er is op het eiland luxe en rauwe diepgang te vinden. Die extreme afwisseling is (voor mij in het begin) desoriënterend en kan helpen bij het vinden van je stilte centrum. We gaan deze week samen waarschijnlijk dus ook de gekte en de schaduw van het eiland  en elkaar ervaren.

Waar word jij het meest levendig van?

Er is voldoende ruimte om jezelf terug te trekken en je eigen plan te volgen. Alles is welkom. Laat jezelf leiden in het moment. Dat maakt het samen zijn extra mooi. Ik maak een vaste dagstructuur waarin je kunt meebewegen of juist niet. Er zijn ook mensen bij het retraite die op Ibiza wonen en aangesloten zijn op wat er zich allemaal op het eiland afspeelt. We stromen mee met wat er is.

Maak gebruik van de plek. Twintig minuten naar beneden lopen is er een verlaten stuk zee waar je kunt zwemmen en mediteren. Je kunt deze week ook buiten slapen op een matje onder de sterren. Je eigen vision quest of dakloosheid ervaren. De finca staat op een groot stuk land waarop je dit veilig kunt onderzoeken.

Ik voel me op de finca als Ramana Maharsi; de berg, de droogte, de wind, de diepe stilte…

Prijs: 600 euro inclusief veganistisch eten, tweepersoons kamer, exclusief vliegreis en uit etentjes. Ben je al op Ibiza en slaap je ergens anders dan is de prijs 400 euro. Wil je in een eenpersoonskamer dan betaal je 200 extra. Tent is gratis.

Een retourvlucht kost maximaal 200 euro wanneer je op tijd boekt (via transavia bijvoorbeeld). Het is een half uur rijden van het vliegveld. Ik kan je ophalen of je huurt zelf een auto.

Ontdek de plek: healinghouse Ibiza…

Tom van Huijstee is de eigenaar van Healinghouse Ibiza. Hieronder zijn de huisregels die tegelijk een beeld geven van ons verblijf.

Lieve mensen,

Welkom bij Can TierrAguilla, het helingshuis van Ibiza!

TierrAguilla ligt in een beschermt natuur gebied en daarom is onze intentie om de plek zo schoon en duurzaam mogelijk te houden. Bij deze wat huisregels, en ins en outs over de plek:

1. Het huis draait volledig op zonne-energie, dus we vragen je attent te zijn met lichten aanlaten etc.

2. Bovenstaande betekent ook dat de wasmachine alleen bij veel zon kan worden gebruikt. Dus niet op donkere dagen of ’s avonds. Een was draaien kost €2.

3. We vragen je je was en handdoeken te drogen op de waslijnen buiten het huis, en niet op de patio’s en/of stoelen in of om het huis.

4. Oplaadpunten voor je telefoon zijn aanwezig.

5. We vragen je zo weinig mogelijk troep te laten slingeren, zodat het huis ruimtelijk en ontspannen aanvoelt voor iedereen. Laat het meubilair binnen aub, denk aan kussens etc.

6. Je doucht met en drinkt van regenwater. Het water wordt gezuiverd door een osmosefilter. Geniet van je douche, maar wees er bewust van dat zeker in de zomer water schaars is op Ibiza. Af en toe komt er een truck met water ter aanvulling.

7. Gebruik het eco toilet! Scheelt 1000 en liters water!

8. Wc-papier en maandverband graag niet doorspoelen om verstoppingen te voorkomen.

9. We vragen je het volgende zelf mee te nemen:
– Zonnebrand, petje etc.
– Sloffen voor in huis. Schoenen mogen het huis niet in. Zeker in winter voor jaar.
– Bedekkende kleding voor ’s avonds i.v.m. de temperatuur en de muggen.
– Biologische toiletartikelen. De afvoer komt namelijk uit in de tuin.
– Handdoeken.
– Fles voor water. Bij voorkeur van glas of staal.

10. Er is geen WiFi en er is weinig bereik, omdat de plek afgelegen ligt. Communiceer dit eventueel van tevoren met je vrienden en familie, zodat ze niet denken dat je geen contact wil. Op het strand heb je de mogelijkheid te internetten.

11. Je slaapt in principe met twee man op een kamer. In sommige gevallen met drie.

12. We leven in een gemeenschapssfeer, dus af en toe tafeldekken en je eigen bordje afwassen hoort erbij. De Plek is een alcohol en drugsvrije Plek respecteer jezelf je lichaam en je grenzen. Geniet van het hier en nu, de stilte en wat Ibiza je geeft.

Share This